x

ATRAKTIVAN I OPREMLJEN

Hongqi predstavio H6 sedan, stiže i u neke evropske zemlje

Kineska kompanija Hongqi je na Sajmu automobila Guangzhou predstavila sedan H6.

H6 je svoje mjesto pronašao između modela H5 i H7, a odlikuje ga dinamičan i sportski dizajn koji bi trebao privući brojne kupce. Posjeduje veliku rešetku hladnjaka, podijeljena prednja svjetla agresivnog izgleda, LED dnevna svjetla koja se spuštaju s obje strane rešetke hladnjaka, kao i niz crnih detalja.

Sedan posebno lijepo izgleda iz profila zahvaljujući svojim dinamičnim linijama, kompleksnom dizajnu felgi i elegantnom D stubu. Stražnji dio odlikuje dramatičan izgled s kompleksnim dizajnom podijeljenih stražnjih svjetala koji uključuje i svjetlosnu liniju, stražnji difuzor te dva završetka izduvnih cijevi u centralnom dijelu branika.


Hongqi H6 je dug 4.990, širok 1.880 i visok 1.455 mm, dok njegovo međuosovinsko rastojanja iznosi 2.920 mm. Sedan nije ni pretežak s obzirom na svojih 1.665 kg.

Model će se nuditi samo s 2,0-litarskim četverocilindričnim turbobenzinskim motorom koji razvija 248 KS i 380 Nm obrtnog momenta, a koji je uparen s osmostepenim automatskim mjenjače. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 6,8 sekundi.


H6 je bogato opremljen tehnologijom uključujući Level 2 poluautonomni sistem vožnje, sistem aktivnog kočenja, sistem upozorenja na napuštanje trake, sistem održavanja vozila u traci, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova i drugo.

Narudžbe u Kini se primaju od 23. januara, dok informacija za globalno tržište zasad nema. Model će se prodavati i u nekim evropskim zemljama, a kompanija je već prisutna u Nizozemskoj, Norveškoj i Švedskoj.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.