x

Indijska kuhinja: Egg curry

Služiti toplo uz rižu ili indijski hljeb (roti, parata).

Sastojci:

5 tvrdo kuhanih jaja

3 kašike ulja

2 glavice luka

2 kašike paradajz paste

3 zelene ljute papričice

5 cm korijena đumbira

2 kašičice mljevenog korijandera

2 kašičice kurkume

2 kašičice ljute tucane paprike

1 kašičica garam masale

400 ml vode

so, biber

Priprema:

Kuhana jaja propržiti na ulju da dobiju finu, zlaćanu boju i stvori se fina, čipkasta korica.

Crveni luk sitno isjeckati ili samljeti u blenderu i prodinstati na ulju u kome su pržena jaja toliko da višak vode ispari (3-4 minuta). Dodati izrendan đumbir i bijeli luk pa pržiti 2-3 minuta. Uz stalno miješanje dodati paradajz pastu, sitno sjeckane ljute papričice, korijander, kurkumu i ljutu tucanu papriku. Kratko propržiti pa dodati vodu i pustiti da provri.Zatim, dodati garam masalu i dobro promiješati.

U to dodati jaja i kuhati desetak minuta a zatim smanjiti temperaturu i kuhati dok višak tečnosti ne uvri.

Služiti toplo uz rižu ili indijski hljeb (roti, parata).


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.