x

Liga nacija

Italija u 92. minuti savladala Poljsku, Crnogorci rutinski slavili u Litvaniji

Nogometaši Italije i Crne Gore upisali su pobjede u Ligama A i C ovogodišnjeg izdanja Lige nacija. I dok su se Italijani namučili za tri boda, do njih su Crnogorci stigli bez problema.

Na susretu između Poljske i Italije u grupi 3 Lige A bilo je mnogo prilika za postizanje pogodaka, ali su mreže mirovale sve do sudijske nadoknade drugog poluvremena.


Italijani su dva puta pogodili prečku (Jorginho u 2. i Insigne u 30. minuti), dok je Donnarumma dva puta sjajno spašavao svoju mrežu u situaciji jedan na jedan sa Grosickim (58. i 72. minuta).

Kada se činilo da će susret završiti remijem kojim bi Portugal postao prva ekipa iz Lige A koja je osigurala play-off, u 90+2. minuti Biraghi je postigao svoj prvi pogodak u dresu Azzurra i donio svojim navijačima veliku radost.


U Ligi C susret u grupi C odigrali su Litvanija i Crna Gora, a gosti su slavili rezultatom 4:1. Crnogorci su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu.

U 10. minuti Mugoša je pogodio za 1:0, Kopitović je nakon kornera u 35. udvostručio prednost, a Mugoša je iz penala svojim drugim pogotkom u 45+1. minuti pogodio za 3:0. Na 4:0 povisio je Zorić u 86., a Baravykas je u 88. minuti spektakularnim pogotkom postavio konačnih 4:1.


Ovom pobjedom Crnogorci su ostali u igri sa Srbijom i Rumunijom za prvo mjesto koje vodi u play-off za Euro i automatski plasman u Ligu B.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.