x

NOVI ČLAN "SVRAKA"

Italijan oduševio navijače Njukasla: Sedmično zarađuje 150 hiljada, a jede za 10 funti

Italijan je dolaskom u pub oduševio navijače, kao da gol na debiju nije bio dovoljan

Navijači Njukasla pozdravili su na debiju Sandra Tonalija na standardan engleski, domišljati način, skandirajući mu „pije Moreti, jede špagete“, a Italijan je posebno oduševio navijače poslije utakmice, kao da gol na debiju nije bio dovoljan.

Ostali su u čudu, ali su sa oduševljenjem prihvatili činjenicu da Tonali zapravo večera tamo gdje i oni, u jeftinom lokalnom pabu.

Tonali je u Njukasl stigao za 70 miliona eura iz Milana, a za prvi pogodak u zvaničnim utakmicama bilo mu je potrebno samo šest minuta u visokoj pobjedi „Svraka“ protiv Aston Vile (5:1).

Lokalne novine „Newcastle Chronicle“, donose priču da je 23-godišnji veznjak poslije meča ušetao u jedan pub, ali i da je imao rezervaciju.

Fotografije skupo plaćenog igrača s navijačima kruže društvenim mrežama, a oduševljava posebno činjenica da je na večeru došao u pub u kojem se jede za najmanje novca.

- Zarađuje 150.000 sedmično, a jede miješano meso za 10 funti. Ludilo – samo je jedan od komentara.

„Wetherspoon“ pubovi poznati su širom Velike Britanije po dobroj hrani i izrazito niskim cijenama. Na primjer, Alfredo špagete i jedno alkoholno piće dobijete za 10,37 funti, picu i piće za 9,82 funte, a miješano mese s roštilja i piće za 13 funti.


Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.