x

ČUDO PRIRODE

Iz jajeta se izlegla dvoglava zmija: Vlasnica trgovine šokirana

Ove životinje rođene s dvije glave obično imaju kraći životni vijek od ostalih zmija

Zmija koja ima dvije glave došla je na svijet u trgovini egzotičnim kućnim ljubimcima u britanskom Devonu. Riječ je o šiljatonosoj zmiji koja se izlegla prošlog mjeseca u Exeter Exoticsu u Exeteru, piše BBC.

Iznimno rijetko

Ovakvo nešto je iznimno rijetko, zapravo, šansa je jedan prema 100 hiljada. Vlasnica trgovine Alisija Džons (Alicia Johns) rekla je da je bila šokirana i da se veoma iznenadila kad je shvatila da malena zmija ima dvije glave. Objasnila je i zašto se to dogodilo: iz tog jajeta trebale su se izleći dvije zmije, blizanci, ali embrij se nije razdvojio, pa je na svijet došla jedna životinja s dvije glave.

- Bila sam šokirana. Ovakvo nešto nevjerovatno je rijetko. Fascinantno je, ali je ipak tužno. Naime, zmije rođene s dvije glave obično imaju kraći životni vijek od ostalih zmija. Zbog toga, ako osjetimo da je ona došla do faze u kojoj joj se situacija pogoršava, nije joj dobro ili pati, morat ćemo donijeti tešku odluku - rekla je.

Dat će im imena

Dodala je kako zmiju nema namjeru prodati i trenutno traži imena. Svaka će glava, naime, imati svoje ime, a prijedloge prima sa svih strana.

- Ova vrsta zmija nije sjajna za početnike, jer znaju siktati, glasni su i znaju ''reći'' da ih se ostavi na miru. No, ja ih volim. Sviđa mi se što su prilično živahni i drski - pojasnila je Alisija, piše Jutarnji.hr.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.