x

Osvježenje ponude

Iza oznake S-Design krije se posebno izdanje FIAT-a 500L

Četvrti FIAT-ov automobil koji na sebi nosi oznaku S-Design je popularni model 500L.

U FIAT-u ističu da su veoma zadovoljni s dosadašnjim prodajnim rezultatima svog praktičnog modela 500L koji je premijerno predstavljen 2012. godine, a kontinuitet odličnog prijema kod kupaca u nekolicini evropskih zemalja pokušat će zadržati s novim posebnim izdanjem koje se krije iza oznake S-Design i zasnovano je na modelu 500L Cross. 


FIAT 500L S-Design karakteriše ekskluzivna bronzana boja karoserije koja je kombinovana s nekolicinom crnih karoserijskih elemenata, dodatno zatamnjenim staklima od B nosača krova i 17-inčnim aluminijskim dvobojnim felgama koje će automobilska kompanija iz Torina nuditi samo uz ovaj model.


Kombinacija boja na karoseriji nastavlja se i u prostranoj unutrašnjosti, a pored zanimljivih dizajnerskih detalja automobil je standardno opremljen Uconnect multimedijalnim sistemom kojim se upravlja preko 7-inčnog displeja. Pored podrške aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay za dodatnu povezivost s vanjskim uređajima tu je Bluetooth i AUX/USB izlazi.


Kupci u Evropi 500L S-Design mogu kupiti u kombinaciji s jednim benzinskim i dva dizelska motora. Četverocilindarski 1,4-litarski benzinac posredstvom ručnog 6-stepenog mjenjača na prednju osovinu šalje 95 konjskih snaga s koliko raspolaže i slabiji 1,3-litarski turbodizelski motor uz koji se pored ručnog nudi i automatski mjenjač.


Na vrhu ponude je 1,6-litarski četverocilindarski turbodizelski motor sa 120 konjskih snaga i 320 Nm najvećeg obrtnog momenta kombinovan samo s ručnim mjenjačem.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.