x

Vatreni pod imperativom pobjede

Iznenadni problemi za Škotsku dan uoči meča protiv Hrvatske!

U direktnom duelu za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u utorak će na Hampden stadionu igrati Škotska i Hrvatska.

Dan uoči utakmice neplanirani problemi zadesili su škotski tabor zbog čega su već poduzete određene mjere. Najvažnije je da za sada nije dovedeno u pitanje odigravanje utakmice.

Naime, Billy Gilmour je pozitivan na koronavirus. Mladi veznjak je oduševio protiv Engleske u drugom kolu i bio je najbolji pojedinac meča.

Ipak, u ključnoj utakmici za prolazak dalje fudbaler Chelseaja neće igrati. Već je završio u izolaciji gdje će provesti deset dana. Tu vijest je potvrdio i FS Škotske.


Inače, kolo prije kraja situacija u grupi D je sljedeća: Česi su lideri sa četiri boda i gol razlikom 3:1, dok su Englezi drugi sa istim bodovnim skorom, ali gol razlikom 1:0. Hrvatska je treća sa bodom i gol razlikom 1:2, dok su Škoti posljednji također sa jednom bodom i gol razlikom koja iznosi 0:2.

Vatrenim je pobjeda u posljednjem kolu protiv Škotske imperativ ukoliko misle da se plasiraju u nokaut fazu EURA. Toga je svjestan i Jose Moruinho, koji Vatrenim ipak ne daje prevelike šanse u ovom meču.

"Škotska u posljednjem kolu igra protiv Hrvatske koja se ne pokazuje kao velika prijetnja. Na ovom turniru Hrvatska nije na vrhunskom nivou i mislim da su Škotskoj otvorena vrata za pobjedu i prolazak dalje", riječi su novog trenera Rome.


Legendarni portugalski stručnjak je oduševljen izvedbom Škotske u remiju sa Engleskom (0:0).

"Bili su impresivni. Škotska u Glasgowu s ovakvim samopouzdanjem iz Londona ima otvorena vrata prema tri boda, a s ukupno četiri boda može proći u drugi krug. Škotska je ekipa u pravom smislu te riječi i dat će sve od sebe da obraduje fanatične navijače."


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.