x

Jana Todorović za Ekskluzivu o boravku u karantinu: Radnici mog restorana nisu dobili otkaze! Uželjela sam se kuće, uživam sa porodicom!

Prva asocijacija na Janu Todorović su svakako mega hitovi koji su za sva vremena. Pjevačica koja nas svojim glasom dugo godina uveseljava, ujedno važi za omiljenu mnogih, naročito jer je izgradila fantastičnu karijeru bez skandala i bez previše eksponiranja po medijima. Ekipa Ekskluziva.ba portala je kontaktirala sa Janom koja nam je ispričala kako provodi dane u karantinu, ali i kako se novonastala situacija odrazila na njen novi biznis koji je pokrenula sa suprugom Ivanom. 

Jano, odmah na početku nam otkrijte kako provodite  vrijeme u doba karantina? Na što se otprilike svodi vaš dan?

- Ja vrijeme provodim kao svaka normalna žena, dosta obaveza je kući, oko djeteta, muža. Imamo kućne ljubimce, tako da nemam vremena da mi bude dosadno. 

Kako vijesti koje nam se svakodnevno plasiraju, počevši od crnih prognoza kada će svemu kraj i tako dalje utiču na vas? Moramo priznati da to nekada zaista utiče na psihu čovjeka i da bi najradije pogasili sve i sve prestali čitati?

- Da, prije jedno desetak dana me baš tako uhvatilo i baš sam Ivanu rekla nemoj da puštaš vijesti, neću ništa da slušam, jer mi to pravi depresiju, ali evo kako sam jutros vidjela izgleda da je malo krenulo na bolje, tako da me to raduje. Vidim da se popuštaju mjere u svijetu, tako da se nadamo da isto sljeduje brzo i kod nas. 


Vidjeli smo putem Instagrama da baš često kuhate i spremate hranu za vašu porodicu, čini se da ste vrsna kuharica? 

- Pa ne znam da li sam vrsna kuharica, ali mislim da mi to dobro ide od ruke. Možda bih u nekom drugom životu mogla da postanem kuharica (smijeh). Ja sam se poželjela kuće, kuhinje i spremanja i hrane, tako da sam se baš opustila ovih mjesec dana, kćerka mi tu pravi društvo, tako da nam to ne manjka. 

Šta je ono što vam najteže pada u doba izolacije?

- Pa najiskrenije da vam kažem, ništa mi nije teško i ništa mi ne pravi problem, pošto sam se izgleda poželjela i kuće i kućne atmosfere i svega što se dešava oko kuće. Hvala Bogu, imamo i dvorište i mogu da prošetam, budem malo sa našim kućnim ljubimcima, tako da mi ništa nije teško. 


Je li i vas na neki način cijela ova priča još više zbližila sa porodicom? Svakako da ste vi uvijek bili neko je non stop uz porodicu, ali ipak posao vas je više tjerao na mnoga putovanja tako da je ovo vanredna situacija?

- Pa mislim da jeste, da nas je porodica još više zbližila, barem kada je naš slučaj u pitanju, pošto sam ja neko ko je zaista mnogo godina u poslu i mnogo godina na putu, tako da znam da svom djetetu i suprugu baš često falim i mislim da smo se sad još više zbližili. 

Vi ste nedavno otvorili i restoran. Da li se cjelokupna situacija odrazila na vas kao novopečenog ugostitelja  u tom nekom smislu da ste morali otpustiti radnike, potom  koronavirus  je udario na kapital i slično?

- Pa nažalost, jeste. Ivan je restoran otvorio baš u to nezgodno vrijeme, petnaest dana prije vanrednog stanja i baš nismo sretni zbog toga. Hvala Bogu, naši radnici su tu, nisu dobili otkaze, tako da se nadam da će država da nam izađe u susret, već su to nešto objavili. Naravno, dosta smo uložili i veliki je gubitak zbog toga što ne radimo, ne samo u poslu gastronomije, nego je gubitak za cijeli svijet. 


Za kraj nam recite da li nam uskoro spremate nešto novo? Možda nešto u toku karantina ili nakon što isti prođe?

- Ja stalno spremam neke nove pjesme. Evo čekaju me dvije pjesme kod Saše Lazića, onda moram da idem na preslušavanje kod Saše Nikolića, tako da se radujem i tim novim pjesmama. Beki moj kolega, i on je nešto spremio, tako da, eto, možda je bilo vrijeme da pjevamo sada dok smo u karantinu, ali nažalost, nismo mogli da to izvedemo, vidjećemo otom potom. U svakom slučaju, veliki pozdrav za vas. 


Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.