x

Jeep će od naredne godine u Evropi prodavati samo elektrifikovana vozila

​Američka marka pravi snažan zaokret sa ove strane Atlantika.

Jeep je potvrdio da će 2023. godine u Evropi prodavati samo elektrifikovane automobile, što znači da će iz ponude eliminisati SUS agregate koji nemaju ispomoć neke vrste elektromotora.

Tradicionalne pogonske jedinice biće postepeno eliminisane u našem dijelu svijeta do kraja tekuće godine, da bi već naredne bili dostupni samo elektrifikovani četvorotočkaši.


Šta više, u Jeepu navode da će se još više fokusirati na baterijska vozila, odnosno PHEV i EV modele. Ipak, u ovom trenutku pomenuta marka u svom portfoliju nema električnih automobila… Njen prvi EV model trebalo bi da bude krosover iz B segmenta, baziran na tehnologiji nekadašnje PSA grupacije.

U međuvremenu, prodaja bi trebalo da počiva na plug-in hibridnim varijantama koji su već dostupne u Jeepovoj evropskoj gami.


No, iako se sa ove strane okeana Jeep ubrzano priprema za odricanje od SUS agregata, na matičnom tržištu je stvar značajno drugačija. Ipak i tu ima uspjeha jer je Wrangler 4xe najprodavaniji PHEV model u Americi tokom prvog kvartala 2022. godine.


(AutoRepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.