x

ENGLEZI IMAJU PRVAKA

Jonathan Haggerty napravio veliko iznenađenje: Engleski borac nokautirao legendarnog Tajlanđanina

On je ušao u meč kao veliki autsajder, a koeficijent na njegovu pobjedu kretao se od 4,50 do 5,00


ONE Championship ima novog prvaka bantam kategorije.

Jonathan Haggerty napravio je veliko iznenađenje na eventu ONE Championshipa održanom u noći s petka na subotu savladavši Nonga.

Tajlanđanin Nong-O branio je titulu prvaka koju je osvojio još početkom 2019. godine. Nakon toga je odbranio pojas čak sedam puta, a pet puta zaredom slavio je nokautom.

Jonathan Haggerty ušao je u meč kao veliki autsajder, a koeficijent na njegovu pobjedu kretao se od 4,50 do 5,00 (1,20 na Nong-O). Rijetki su vjerovali da Haggerty može poraziti ovog sjajnog prvaka, ali najbitnije je da je Haggerty vjerovao u samog sebe, piše Fight Site.

OH. MY. GOD!

Jonathan Haggerty shocks the world, knocking out Nong-O in the year's biggest upset. He's your new ONE Bantamweight Muay Thai champion! #ONEFightNight9 pic.twitter.com/wigKVM3iJK


— Beyond Kickboxing (@Beyond_Kick) April 22, 2023

Eksplozivno su oba borca ušla u meč, što se uostalom i očekivalo. Nong-O je uživao veliku podršku publike na legendarnom Lumpinee stadionu na Tajlandu, ali nakon samo dvije minute borbe, Haggerty sjajno plasira desni ‘‘overhand‘‘ i to je bio početak kraja. Nong-O je završio na tlu, podosta teško uzdrman. Uspio se legendarni Tajlanđanin pridići i nastaviti s borbom, ali Haggerty je nasrnuo poput razjarenog bika i trebao je samo nekoliko sekundi da ponovno pošalje Gaiyanghadaoa na tlo.

Srčani Tajlanđanin se još jedanput pridigao i nastavio s borbom, ali Haggerty je namirisao krv i serijom udaraca brutalno je nokautirao velikog prvaka. Nong-O je upisao prvi poraz nakon 2015. godine i deset uzastopnih pobjeda, a prekidom nije izgubio od 2010. godine.

- ONE će definitivno odraditi veliki event u Ujedinjenom Kraljevstvu! Budite pripravni - komentirao je ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong na Instagram objavi Liama Harrisona, a radujemo se vidjeti što nam ova azijska borilačka organizacija sprema po tom pitanju.


Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.