x

Klub iz Torina želi Argentinca, ali nema namjeru platiti veliki iznos

Juventus već odredio koliko želi potrošiti na Icardija? Cifra se neće svidjeti čelnim ljudima Intera

Juventus se ovog ljeta želi dodatno pojačati u napadu i dovesti Maura Icardija iz Intera.

Iako Stara dama ima nekoliko sjajnih napadača u svom timu, u ovom klubu su se odlučili riješiti Marija Mandžukića i Gonzala Higuaina, a napadač Intera bi trebao popuniti njihovo mjesto.

Inter se također želi riješiti Icardija koji je stvorio dosta problema ovom klubu prošle sezone, ali prema izvještajima iz Italije, Juventus je jasno istakao da ne misli potrošiti više od 40 miliona eura na Argentinca.

Kako prenosi Corriere dello Sport, to je najmanje 20 miliona eura manje od onoga što Nerazzurri žele dobiti za Icardija.

List navodi da su pregovori između dva kluba već pokrenuti i da bi nova runda mogla uslijediti u narednih nekoliko dana.

Međutim, Juve ne žuri sa dovođenjem Icardija s obzirom da tek treba riješiti pitanje Mandžukića, Higuaina i Keana pa bi na kraju mogao sačekati i do 2021. godine kada Argentincu ističe ugovor sa Interom i dovede ga besplatno.

Ovome se niko nije nadao: Icardi zaprijetio Interu!

Inter je odlučio da se riješi donedavnog kapitena Icardija i Radje Nainggolana, jer su ova dva problematična igrača otpisana i izvan planova Antonija Contea.

Međutim, Icardi ne pomišlja da samo tako napusti Inter, iako ima priliku da zaigra u Juventusu ili Napoliju. On je shvatio šta mu se sprema, ali je sada zaprijetio da će ostati do kraja ugovora s Interom, a ima još dvije godine.

Iako klub naglašava da je riječ o zajedničkoj odluci da Icardi ne putuje na azijsku turneju na pripreme, La Repubblica tvrdi kako napadač nije dobro reagirao na isključenje iz predsezonskih planova.

"Ostat ću ovdje dvije godine, uzimati platu i neću se micati", izjavio je Icardi.

Takav stav bi mogao pomrsiti račune Conteu i Interu, a ujedno i ohladiti interes ovog kluba za Romeluom Lukakom ili Edinon Džekom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.