x

K-1 spektakl u Goraždu : U borbi večeri Elmir Mehić nakon 60 sekundi nokautirao Daniel Lentie-a!

Sinoć je u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ pred nešto više od 1000 gledalaca priređen pravi spektakl za ljubitelje k-1 borbi. Generalni sponzori manifestacije Bekto Precisa, ali i ostali koji su pomogli ovu manifestaciju prije svega Općina Goražde napravili su pun pogodak a svi posjetici mogli su uživati u sedam fantastičnih borbi. Manifestaciju je otvorila Merisa Bekto koja je između ostalog rekla. 

-Drago mi je da je Goražde večeras domaćin jedne ovakve manifestacije i da smo je podržali u ovako velikom broju. Kompanija Bekto Precisa je društveno odgovorna firma i kao takva podržava sve manifestacije koje promovišu Goražde i Bosnu i Hercegovinu. 

U prvoj borbi naš Jasmin Hažić bio je bolji od Mađara Dezso Bakacs-a doke je Muamer Jugović pokazao vise snage I porazio Roland Hagy-a. Jednu od boljih borbi priredili su Crnogorac Boban Krušić I Hrvat Nikola Božić a na kraju je slavio ipak Krušić koji je u trećoj rundi uspio oboriti Božića. Adis Dadović jedini je K1 borac iz BiH koji je sinoć poražen I to od rumuna Aleksandar Nedelcu-a. Dženan Poturak bez većih problema savladao je Laslo Dog Kiss-a, dok je još jedan Bosanac Dario Kadić klsičnim nokautom savladao Miloša Vulovića. Borba večeri bila je između našeg Elmir Mehića I Francuza Daniel Lentie-a. Već u prvoj rundi u prvoj minuti Elmir je klasičnim nokautom savladao Lentie-a. Za portal Gorazde Online Elmir je između ostalog rekao: 

-Kao što sam nekoliko puta rekao ja sam djete sa Drine i mene na Drini niko ne može pobjediti. Očekivao svam tvrđu borbu vise rundi ali na kraju završilo je za mene najbolje. Što se tiče same oraganizacije ona je bila na najboljem nivou. Imao sam puno borbi ali rijetko gdje sam naišao na ovakvu organizaciju I profesionalizam. Hvala najboljoj kompaniji u Bosni I Hercegovini koja nam je priredila ovaj spektal.-rekao je Elmir Mehić. 

 

tekst: gorazdeonline

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.