x

Motivacije neće nedostajati

Kako izgleda kada Abramovič daje premije? Bolje ne pitajte...

Chelsea će imati priliku da se bori za trofej Lige prvaka nakon što je u polufinalu eliminisao Real Madrid.

Dolaskom Thomasa Tuchela Chelsea je postao izuzetno snažan tim, a potvrdio je to tako što je u dva meča nadigrao Real i protiv Manchester Cityja će 29. maja u Istanbulu igrati veliko finale Lige prvaka.

Prije toga, igrat će s Leicesterom 15. maja finale FA kupa, a ako osvoje oba trofeja, vlasnik kluba Roman Abramovič spremio im je velike premije ili bonuse.


Naime, u slučaju da osvoje oba trofeja igrači će da podijele bonus od 11 miliona funti. Eliminacijom Reala već su zaradili pet miliona funti, a dodatnih pet zaradili bi pobjedom nad Cityjem. Milion funti imaju u slučaju pobjede nad Leicesterom i osvajanjem FA kupa.

Bonus se ravnopravno dijeli, no kod igrača Cityja je situacija drugačija. Kevin de Bruyne bi sam dobio milion ukoliko City osvoji Ligu prvaka, a njegovi saigrači ipak manje. To su cifre koje ih sljeduju na osnovu bonusa iz ugovora.

Međutim, na Etihadu su spremni i da igračima daju ukupno 15 miliona funti posebnog bonusa u slučaju osvajanja Lige prvaka.


Uostalom, šta je to za bogate vlasnike engleskih timova? Još ako se zna da će od UEFA-e i TV prava pobjednik zaraditi 100 miliona eura.

Stoga ćemo krajem mjeseca uživati u velikom spektaklu, a igrači će imati posebne motive da osvoje trofej za koji ionako svi žive.

U međuvremenu, City je na pragu osvajanja nove titule u Premiershipu, a nedavno je osvojio Liga kup nakon pobjede nad Tottenhamom. U svakom slučaju, nezaboravna sezona i za Pepa Guardiolu i City i za Tuchela i njegov Chelsea.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.