x

Kako je Mansory preuredio Lamborghini Aventador (FOTO, VIDEO)

Aventador je otišao u penziju, ali još ima posla za majstore tjuninga.


Kako bi obilježio odlazak Lamborghini Aventadora u istoriju, Mansory je kreirao jedinstveni primjerak ovog automobila, pod nazivom Mansory Carbonado GTS, koji je ofarban u kombinaciju boje bakra i crne, i sadrži obilje materijala od ugljeničnih vlakana.

Specijalni primjerak je zasnovan na modelu Aventador SVJ Roadster, i donosi ne samo potpunu promjenu u dizajnu agresivnog automobila, već i povećanje snage 6.5-litarskog V12 motora sa 759 na 809 KS.

Carbonado GTS ubrzava od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 354 km/h.

Stručnjaci kompanije Mansory nisu preskočili ni jedan dio automobila, potpuno su redizajnirali karoseriju od ugljenčnih vlakana i poboljšali njegov izgled mnogim funkcionalnim i estetskim elementima.

Napred se vidi nova maska sa velikim usisnicima vazduha koji omogućavaju veći protok vazduha do hladnjaka, dok spliter povećava silu prijanjanja.

Sa strane su novi pragovi i produženi lukovi točkova sa karbonskim elementima koji izgledaju odlično, ali i poboljšavaju hlađenje motora i kočnica.

Pozadi je masivni dvostruki difuzor i ogroman zadnji spojler koji takođe povećava potisnu silu.

Automobil je dobio set CV.7 Air felni sa gumama Pirelli PZero Corsa dimenzija 255/30 ZR30 naprijed i 355/25 ZR21 pozadi.

Unutrašnjost je iznova presvučena novim materijalima, u dvobojnoj kombinaciji. Ispred vozača je novi volan sa natpisom Carbonado GTS.

Cijena nije navedena, a podsjećamo da je standardni Aventador SVJ Roadster koštao preko 500.000 evra. S obzirom da se ovde radi o unikatu, cijena će biti znatno veća.


Izvor: nezavisne.com



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.