x

VRLO KORISNO

Kako ukloniti sve nabore na odjeći bez pegle

Bez obzira na to volite li da peglate ili ne, određeni komadi odjeće jednostavno bolje izgledaju ispeglani


Bez obzira na to volite li da peglate ili ne, određeni komadi odjeće jednostavno bolje izgledaju ispeglani.

Prvo što pada na pamet su košulje ili hlače na ''peglu'' koje, ako su izgužvane, odaju utisak neuglađenosti i jednostavno ne pokazuju svoju pravu ljepotu ako se na njima nađe neki poveći nabor.

Naravno, prvo i logično rješenje je pegla, ali što ako se nalazite u žurbi ili situaciji gdje je nemate pri ruci? Ili jednostavno mrzite taj mali kućni aparat i, uvijek kada izađete iz kuće, brinete da li ste ga isključili poslije korištenja? Postoji nekoliko trikova kako riješiti problem izgužvane odjeće.

U pari je spas

Nema pegle? Nema problema! Jedna od najpouzdanijih metoda za izravnavanje odjeće je vrući tuš.

Ono što treba da uradite je da, koliko god možete, zatvorite kupatilo u kom se nalazite (mislimo na vrata, prozore i ostale izvore zraka) i upalite tuš na najtopliju temperaturu kako bi se prostorija napunila parom, te će se nakon nekoliko minuta nabori početi zbog pare ravnati.

Slijedeći istu logiku, ako ne želite ili niste u mogućnosti da napravite parnu kupku za vaš zgužvani komad odjeće, možete uključiti kuhalo za vodu i paru usmjeriti prema naborima na odjevnom predmetu. Pritom svakako budite veoma oprezni kako se ne biste opekli!

Fen ili pegla za kosu

Treća opcija je fen za kosu – vodom lagano navlažite nabor na odjeći i usmjerite fen za kosu na to područje.

Ako imate pri ruci peglu za kosu, ona može, osim vaše kose, ispeglati i male nabore na odjeći. Prije nego što peglu za kosu iskoristite na odjeći obrišite peglu dok je hladna kako na odjeći ne bi ostali tragovi.

Iako pegla za kosu neće ispeglati cijeli odjevni predmet, može pomoći s naborima oko rubova košulje ili haljine.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.