x

BUDUĆE MAJKE

Kako zapravo izgleda trudnoća: Žene otkrile s kojim problemima se moraju nositi

Trudnoća se opisuje kao jedno od najljepših iskustava. Ipak, rijetko se priča o problemima s kojima se žene moraju nositi tokom ovog perioda.

Iz tog razloga je portal Bored Panda objavio fotografije koje dokazuju da nije uvijek sve med i mlijeko, kako se to uglavnom nastoji predstaviti javnosti. Žene su odlučile da izađu iz zone komfora i pokažu kako njihovo tijelo zapravo izgleda. Strije na stomaku su sasvim normalna pojava, kojih se nijedna trudnica ne bi trebala stidjeti.

Jedna žena je pokazala kako su njena stopala izgledala u osmom mjesecu trudnoće, kada je nosila blizance. Stopala u trudnoći otiču zato što se voda zadržava u tijelu, naročito nakon 27. sedmice. Trudnice su često neodlučne oko toga šta žele jesti, a neimenovani muškarac je fotografisao svoju dragu koja sjedi ispred punog frižidera nakon što je rekla da "nema ništa u njemu".


"Nisam mogla vjerovati da sam trudna. Svako jutro sam se budila i mislila da više nisam u drugom stanju pa sam tako svakog dana radila više kućnih testova. Evo koliko sam ih uradila za prva četiri dana", napisala je neimenovana trudnica u opisu fotografije na kojoj se nalazi čak devet testova na trudnoću.

Proširene vene i kapilari su također jedan od poteškoća tokom trudnoće. Zato se ženama savjetuje da podignu noge tokom odmaranja. Naravno, otiču i drugi dijelovi tijela, a najčešće prsti i zglobovi šaka.


Naročito je frustrirajuće kada se pređe termin porođaja. Neke trudnice čak uđu u 10. mjesec. Isto tako, može biti teško relaksirati se ukoliko već imate djece o kojoj morate brinuti. Ipak, svaka majka zaboravi na sve kroz šta je prošla nakon što ugleda svoju voljenu bebu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.