x

Kia Optima, Sedona i Niro dobijaju pogon na svim točkovima

Kompanija Kia će implementirati pogon na svim točkovima u modele Optima, Sedona i Niro, sudeći prema njenom strateškom planeru i predsjedniku.

Razgovarajući sa medijima tokom njujorškog sajma automobila, Ort Hendrik je izjavio kao južnokorejski proizvođač aktivno proučava sve opcije pogona na obje osovine pomenutih modela.


"Mi aktivno proučavamo svoje opcije pogona u slučaju Sedona i Optima modela. Mi posmatramo sve, a jedna od glavnih stavki mog posla jeste pregled svega što drugi rade. Ukoliko primjetimo da se neko kreće u tom pravcu, mi moramo nazad na nacrtnu tablu i pokušavamo da shvatimo da li sve to ima smisla. Tražimo prilike, istražujemo interesovanja kupaca i tržišta", izjavio je direktor.


Dodavanje sistema pogona na svim točkovima, ućiniće odvajanje zadnjeg diferencijala ovih vozila veoma teškim. Umjesto toga, Sedona i Optima modeli sa pogonom na svakom uglu moraće da dobiju potpuno nove platforme, što znači da sistemi neće ugledati svjetlost dana u trenutnim generacijama.


"Ova platforma, kada je riječ o Sedona modelima, jednostavno mora biti redefinisana. Sve bi trebalo da bude potpuno promijenjeno ispod automobila, stoga će predstavljati stvar sljedeće generacije, iz razloga što plan šasije i zadnje vješanje idu u razvojnu fazu ponovo, što je glavna stavka i biće kompletno redizajnirani", potvrdio je Hedrik.


Kada se radi o mogućim opcijama pogona na svim točkovima hibritnog modela Kia Niro, Hedrik je izjavio da njegov brend radi na tome.


"Planovi za ovaj model se i dalje zasnivaju samo na proučavanju. Od njegovog lansiranja nije prošlo previše, a linija se generalno i dalje nalazi u razvoju. Zapravo, naš generalni direktor je nedavno bio u centru i dao je zeleno svjetlo, prihvativši naš zahtjev. Za sada mogu samo da vam kažem, da se na tome radi. Ništa zvanično ne mogu da objavim iako je to nešto što bih najviše želio."

Uprkos što je Niro krosover, Kia se protivila lansiranju ovog modela sa pogonom na svim točkovima, iz razloga što je željela nešto drugačije, dok veza između SUV vozila i ovog sistema i dalje nije bila prisutna.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.