x

Kinezi pokreću proizvodnju nove baterije za EV

​Blade baterija (litijum-gvožđe-fosfat) je prošla ekstremne uslove testiranja, kao što su drobljenje, savijanje, zagrijavanje u rerni na 300°C i test prekomjernog punjenja.


Ništa od ovoga nije rezultiralo požarom ili eksplozijom.

Kineski koncern BYD pokreće proizvodnju nove generacije baterija, pod nazivom Blade Battery, za koju se tvrdi da mijenja bezbjednosne standarde električnih automobila.

Kako prenosi South China Morning Post, uskoro će početi izgradnja fabrike u Džengdžou u kojoj će se proizvoditi nova baterija.

BYD je razvijao Blade bateriju u posljednjih nekoliko godina. Pojedinačne ćelije su raspoređene zajedno u nizu, a zatim ubačene u bateriju. Zbog optimizovane strukture baterije, iskorišćenost prostora je povećana za više od 50% u poređenju sa konvencionalnim baterijama, prenosi b92.

Blade baterija (litijum-gvožđe-fosfat) je prošla ekstremne uslove testiranja, kao što su drobljenje, savijanje, zagrijavanje u rerni na 300°C i test prekomjernog punjenja.

Ništa od ovoga nije rezultiralo požarom ili eksplozijom.

He Long, potpredsjednik BYD-a i predsjednik FinDreams Battery Co, opisao je prednosti Blade baterije, uključujući sporo oslobađanje toplote i nisku toplotu, kao i sposobnost da se ne oslobađa kiseonik u slučaju kvara ili da se neće lako zapaliti.

Kao jedan od kupaca novih baterija pominje se i Tesla.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.