x

KO IH JEDNOM PROBA TAJ SE PONOVO VRAĆA: Blago recepture porodičnog naslijeđa uskoro i u Beču!

„Ko nije probao Mujin ćevap, taj nije ni bio u Banjoj Luci”, jedna je od najpoznatijih poslovica koja se veže uz grad na Vrbasu. Receptura porodične tradicije datira tačnije od davne 1966. godine kada je Redžep Đuzel otvorio ugostiteljski objekat čiju tradicju je nastavio da njeguje njegov sin Mujo. Danas je to banjalučki brend koji je nezabilaznica svakog turiste ili slučajnog prolaznika. 

Priča o banjalučkim ćevapima prerasla je u urbanu legendu. Mujine ćevape jele su brojne poznate ličnosti, od Tita, preko Lepe Brene, do Miroslava Ćire Blaževića i Novaka Đokovića. Ono što je takođe zanimljivo je i to da su u više navrata nuđene velike sume novca Mujinim potomcima da otkriju tajnu pravljenja svojih ćevapa, na što oni nisu pristali. 


"U mnogim krajevima svijeta danas se mogu vidjeti ćevapi pod oznakom "banjalučki". Mujo Đuzel stvorio je taj brend - banjalučki ćevap, pa treba znati da se originalni proizvod može naći za sada samo u tri roštiljnice u Banjaluci i u jednoj u Rijeci, a uskoro se otvara još jedna i u Beču, kako nam i otkriva sam unuk Amir Smailagić četvrte generacije najpoznatijih ćevabdžija u Banjaluci.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.