x

Bivši trener Katalonaca

Koeman se naslađuje neuspjehom Barcelone: "Minus osam kad sam ja otišao, a sad duplo"

Ronald Koeman otpušten je u Barceloni krajem oktobra prošle godine, a na mjesto trenera katalonskog velikana sjeo je Xavi Hernandez.

Katalonski velikan je s mladim stručnjakom uspio ostvariti nekoliko sjajnih rezultata, no u posljednje vrijeme ekipa igra veoma slabo i redaju se porazi, posebno na domaćem terenu.

Ronald Koeman kao da se naslađuje tim što klub igra slabo i tvrdi kako je u klubu sve isto kao kad je i on bio tu, ali i da je ekipa mnogo dalje iza Real Madrida.


"Nisam imao podršku predsjednika kluba. Nadam se da je Xavi ima jer je klupska legenda", počeo je priču Koeman i nastavlja:

"U klubu je ista situacija kao kad sam i ja bio tu. Promjena trenera nije uvijek najbolje rješenje. Nisam pričao previše iz poštovanja prema klubu, ali kada sam odlazio Real je imao osam bodova prednosti, sad je prednost udvostručena. Kritikovali su me jer sam doveo Luuka de Jonga, a on je donio pet ili šest bodova u posljednjim minutama utakmica", istakao je Koeman.


"Knjigu mogu napisati o svemu što nam se dešavalo. Covid, odlazak predsjednika, nemogućnost dovođenja predsjednika. Izgubili smo Messija, Griezmanna."

Ronald Koeman je za nešto više od godinu dana Barcelonu vodio u 67 utakmica. Ostvario je 39 pobjeda, 12 puta su utakmice završavale bez pobjednika i doživio je 16 poraza.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.