x

Ostaje kapiten

Koliko u Romi cijene Džeku danas je potvrdio i generalni direktor kluba

Italijanskim medijima danas se na press konferenciji obratio generalni direktor Rome, Guido Fienga.

Generalni direktor Rome između ostalog govorio je i o bosanskohercegovačkom reprezentativcu Edinu Džeki, koji je ostao u Rimu iako je bio blizu prelaska u Juventus.

"Kao što sam i ranije govorio, sretni smo što je naš kapiten i što će i dalje ostati naš kapiten. Znamo vrijednosti Džeke i njegov profesionalizam. Ako bude na terenu u nedjelju protiv Juventusa, daće svoj maksimum, a nadamo se da će ga i sve ovo što se dešavalo natjerati da pruži maksimum", izjavio je Fienga, koji se osvrnuo i na imenovanje sportskog direktora s obzirom da ta pozicija u Rimu još nije popunjena, te na glasine o odlasku trenera Fonsece.

"O Fonseci, odnosno o njegovom odlasku nikada nismo razgovorali. On je naš trener, s njim smo prošle godine započeli projekat zasnovan na mladim igračima i mladom treneru. Razumijemo zašto se raspravlja o njegovoj budućnosti ali o tome nismo razgovarali", istakao je Fienga.

"Što se tiče sportskog direktora, moramo što prije popuniti tu poziciju u skladu sa našom filozofijom zasnovanom na "rastu" mladih igrača uz iskusne poput Pedra. Čuo sam da se s nama u vezu dovodi Paratici (direktor Juventusa) ali mislim da iz poštovanja oprema njemu i klubu gdje radi o tome ne treba govoriti.".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.