x

skoro mjesec od tragedije

Kosta se zaključavao u sobu i toalet? Svjedočenje majke dječaka ubice ledi krv u žilama: Da li je tragedija mogla da bude spriječena?

Cijeli svijet se pita šta je Kostu Kecmanovića natjeralo da napravi krvavi pir u OŠ "Vladislav Ribnikar" i pobije deset osoba, od kojih devet učenika.

Prošlo je skoro mjesec dana od jezivog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je 13-godišnji dječak ubica Kosta Kecmanović lišio života devet svojih drugara i omiljenog školskog portira Dragana Vlahovića. Ova nezapamćena tragedija i danas je, baš kao i prvog dana misterija kako za domaću, tako i za svjetsku javnost, koja svakodnevno postavlja pitanje - zašto?


Šta je jednog, naizgled normalnog, lijepo vaspitanog dječaka, odličnog učenika, natjeralo da počini ovako stravičan zločin, zbog kog je ostao zaprepašten cijeli svijet?

Ne možemo, a da se ne zapitamo svakodnevno, da li je ovaj strašan zločin mogao da se nasluti, ali i da li je mogao da se spriječi? 


- Dječak ubica se jeste u posljednje vrijeme izolovao i zatvarao u svoju sobu, koju je dijelio sa sestrom, ili se zaključavao u toaletu stana - u policiji je svjedočila njegova majka.


Međutim, postavlja se pitanje da li je takvo njegovo ponašanje bilo na ozbiljnijem nivou od uobičajne tinejdžerske faze? Baš kao i spavanje u fotelji pored slobodne dvokrevetne sobe na ekskurziji, koje je u javnost iznijela majka jedne ubijene djevojčice iz Kostinog odjeljenja? 

Iz iskaza majke se ne može zaključiti ozbiljnost ovih njegovih postupaka, kao ni da li se asocijalno ponašanje dešavalo u kontinuitetu, i da li se ponavljalo i u školi.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.