x

U sve uključen i Pjanić

Koulibaly pristao na transfer u Barcelonu, još samo jedna stvar treba da se riješi

Defanzivac Napolija Kalidou Koulibaly navodno je rekao svojim agentima da je zainteresovan za igranje u Barceloni, prenose španski mediji.

Igrač Napolija ima još jedan ugovor s talijanskom momčadi na još jednu sezonu i ne želi produžiti ugovor. Stoga, napuljski klub ima dva rješenja: brzu prodaju ili zadržavanje još jednu sezone, ali s tim da će Senegalac napustiti klub bez odštete.

Kako prenosi "sport.es", Kalidou Koulibaly je Xavijev prioritet za obrambenog igrača u sljedećem prijelaznom roku. Prema Špancima, Barcelona se u tom razdoblju mora brzo organizovati i prodati Minguezu, Umtitija i Lengleta kako bi mu napravila mjesta.


Senegalac ima pripremljenu ponudu iz Barcelone i rekao je da je više nego sretan idejom da pređe u Kataloniju. No, igrač čeka da se čelnici Blaugrane dogovore s Talijanima.

Talijanski klub se ni na koji način ne želi odreći afričkog igrača. Iako je Koulibaly najavio da ne želi produžiti ugovor, čelnici Napolija i dalje se nadaju da će se predomisliti.


Istovremeno, Španci su iznijeli scenarij po kojem će Miralem Pjanić, nogometaš koji još uvijek ima ugovor s Barcelonom, biti prebačen u Napoli. Bosanac bi mogao smanjiti i finansijske zahtjeve Talijana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.