x

UDARAC ZA RONALDA

Kraj ere: I to se desilo, poslije dugih 20 godina

Prvi put nakon 2003. godine Kristijano Ronaldo nije među nominovanim za Zlatnu loptu


Objavljen je spisak 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, priznanja za najboljeg fudbalera svijeta, a na njemu nema Kristijana Ronalda (Cristiano), peterostrukog osvajača.

To je prvi put nakon 20 godina da jedan od najboljih igrača svih vremena nije na užoj listi kandidata za osvajanje ove prestižne nagrade.

Sistem se promijenio prošle sezone, pa se tako učinak sada gleda u sezoni, a ne kalendarskoj godini. Ronaldo je prošle sezone praktično bio otjeran iz Mančester junajteda gdje je bio u nemilosti trenera Erika Ten Haga.

Glavni favoriti za osvajanje Zlatne lopte su Erling Haland (Haaland) koji je sa Mančester sitijem osvojio sve što je mogao osvojiti i Lionel Mesi (Messi) koji je s Argentinom postao prvak svijeta.

Spisak svih kandidata: Lionel Mesi, Erling Haland, Kilijan Mbape, Mohamed Salah, Joško Gvardiol, Luka Modrić, Džamal Musiala, Andre Onana, Karim Benzema, Bernardo Silva, Randal Kolo Muani, Kviča Kvaratshelija, Nikolo Barela, Emilijano Martinez, Ruben Dijaš, Martin Odegard, Ilkaj Gundoan, Jasin Bonu, Hulijan Alvarez, Vinisijus Žunior, Rodri, Antoan Grizman, Bukajo Saka, Džud Belingem, Kevin de Brujne, Lautaro Martines, Robert Levandovski, Viktor Osimen, Hari Kejn i Kim Min-Džaje.

Dodjela ovog prestižnog priznanja na programu je 30. oktobra u Parizu.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.