x

Kraj za BMW Seriju 6?

Aktuelna BMW-ova Serija 6 (G32) se približava kraju svog životnog ciklusa, jer neki izvještaji kažu da BMW planira da prekine proizvodnju Serije 6 Gran Turismo kasnije ove godine, i to bez direktne zamjene.

To ipak ne predstavlja veliko iznenađenje s obzirom da je ovo jedan od najslabije prodavanih modela bavarske kompanije. Kod kuće u Njemačkoj, samo 509 automobila je registrovano u 2022. i samo 237 jedinica u prvoj polovini ove godine, piše Autoblog.

Treba napomenuti da se Serija 6 GT ne proizvodi samo u njemačkom Dingolfingu, već i u Indiji, u BMW-ovoj fabrici u Čenaju, kao i u Kulimu u Maleziji od CKD kitova.

Neke glasine iz 2022. godine navode da bi Serija 4 i Serija 8 mogle da se spoje kako bi se stvorila nova linija Serije 6, slično kao što je Mercedes postepeno izbacio C-Klasu i E-Klasu Coupe i Cabrio modele kako bi stvorio novi CLE Coupe/Cabrio.

Noviji izveštaji tvrde da bi Serija 8 mogala da doživi još jednu generaciju, ali samo kao potpuno električni Gran Coupe 2029. na platformi Neue Klasse.

(B92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.