x

``Kralj Tomislav 2013``: Spahović nezaustavljiv!

Danas na tradicionalnom međunarodnom turniru u Submission Fightingu (Grapplingu) po ADCC pravilima, koji se održava u Zagrebu, borci “MMA Pretorian Sarajevo” akademije borenja, Tomislav Spahović i Slobodan Klačar su ostvarili izuzetan uspjeh, osvojivši zlato( Spahović) i srebro (Klačar). Turnir “Kralj Tomislav”  spada (među poznavaocima i takmičarima) u najbolje i najkvalitetnije turnire u regionu kada je u pitanju Submission Fighting. Spahović i Klačar su tokom kvalifikacija pomeli konkurenciju i našli se jedan protiv drugog u finalu. Tomislav Spahović je i u apsolutnoj kategoriji “poharao”  konkurenciju i osvojio zlatnu medalju, dok je Klačar osvojio bronzu u apsolutnoj kategoriji. Zbog ovog uspjeha i izuzetne dominacije na turniru Tomislav Spahović je proglašen najboljim borcem turnira. Ovim rezultatima su Spahović i Klačar uspjeli da izbore i pehar za najbolju ekipu na turniru.

Inače njih dvojica treniraju zajedno a Slobodan Klačar je u isto vrijeme kondicioni trener Tomislava Spahovića u matičnom klubu “Pretorianu”.  Ovaj turnir je za Spahovića bio jedan vid provjera i priprema pred nadolazeću borbu na FFC-u u februaru. Slobodan Klačar je vrhunski sportski trener, višestruki prvak države u Judou, član Judo kluba “City Centar” i višegodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine te pionir ruskog Samba u našoj državi.

“Ovo je samo jedna od potvrda da se u našoj akademiji borenja “Pretorian” veoma dobro i kvalitetno radi. Tomislav je višegodišnji prvak države u hrvanju, Slobodan je također bivši prvak u Judou a svi zajedno treniramo Brazilsku Jiu-Jitsu pod okriljem “Roger Gracie” akademije iz Londona i Splita. Imamo velike planove po pitanju Grapplinga i BJJ-a za sljedeću godinu. Planiramo nastupiti na evropskom prvenstvu u BJJ-u u Portugalu te Zurich Openu i u Zagrebu na čuvenom BJJ “Eastern Europe Championshipu”. Uskoro odlazimo u Split da treniramo i da se dogovorimo o planovima zajedno sa majstorom Dejanom Mihanovićem. izjavio je glavni trener u akademiji borenja “MMA Pretorian” Sarajevo, Edin Zrno.

Izvor:x-choke.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.