x

EGZOTIČNE DESTINACIJE

Kubu treba doživjeti: Kao da je vrijeme stalo

Ljudi su srdačni, topli, vječito raspoloženi za salsu, makar to bilo nasred ulice i bez obzira na njihov broj godina.

Kubu je teško opisati, ona je nešto što moraš doživjeti. Svako mjesto je specifično na svoj način, ali ono što ovo ostrvo na sunčanim Karibima čini tako posebnim jeste njegova atmosfera. Zaista nigdje nećete upoznati ovakve ljude. Oni su srdačni, topli, vječito raspoloženi za salsu, makar to bilo nasred ulice i bez obzira na njihov broj godina.


Sušta suprotnost

To je sušta suprotnost u odnosu na zapadnjački svijet koji stalno negdje žuri. Putovanje na Kubu je vrijeme kada treba da se opustite, usporite i bar nakratko prihvatite njihov jedinstveni način života.

Kako da Kubanci ne budu tako veseli kada su sa svih strana okruženi čistim Karipskim morem, pješčanim plažama i skoro pa savršenom klimom? Temperatura je tokom cijele godine iznad 25 stepeni, a broj sunčanih dana je znatno veći u odnosu na kišne.

Ovakvi uvjeti su i doveli dotle da je sve na Kubi okrenuto ka uživanju. Oni uživaju u tompusima domaće proizvodnje, rumu, koktelima i morskim plodovima. Istina je da je Kuba siromašna država, to se ne može poreći, ali siromaštvo kao da ne remeti njihov unutrašnji mir.

Zato se kod njih čini kao da je vrijeme stalo, da si otišao u neko prošlo vrijeme, u doba španskog kolonijalizma.


Nudi spokojstvo

Kuba nudi jedan san i spokojstvo koje je preko potrebno kada želimo da odmorimo od svakodnevnih briga, a i tu je da nas podsjeti na prave vrijednosti koje, svakako, nisu materijalne.

Republika Kuba je otočna država koja se nalazi okružena Meksičkim zaljevom, Karipskim morem i Atlanskim okeanom. Kuba ima više od 4.000 otoka i otočića, 200 zaljeva i 250 plaža, među kojima su neke od najljepših na svijetu.

Posljednjih 20 godina ova komunistička zemlja sve više je popularna među turistima. Ova zemlja veoma je poznata u prvom redu po cigarama za koje se smatra da su najbolje na svijetu. Sve premium cigarete radi ista kompanija.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.