x

Kupatilo je puno opasnosti za djecu

Ukoliko nije dobro osigurano, za tren može pretvoriti u veoma rizično mjesto.

U svakom stanu ili kući gdje žive djeca, svaku prostoriju potrebno je učiniti sigurnom, kako bi se izbjegle eventualne nezgode. Neke od najnesigurnijih prostorija u domu su kuhinja i kupatilo.

Kupatilo se, ukoliko nije dobro osigurano, za tren može pretvoriti u veoma rizično mjesto. Predlažemo vam nekoliko stvari koje možete primijeniti i u svom kupatilu:

1. Izbacite oštre predmete koji mogu doći u ruke djetetu. Makazice, žilete, pincete i druge manje oštre predmete držite zaključane u ormariću van domašaja djece.

2. Lijekove (pilule, praškove, tablete, masti), kozmetiku, kozmetička sredstva s alkoholom i sprejeve držite uvijek na djeci nedostupnom mjestu.

3. Ukoliko imate bojler, podesite ga na srednju temperaturu. Ne zaboravite ga isključiti svaki put kada se kupate i kada kupate djecu.

4. Postavite na dno kade plastične prostirke koje se mogu zalijepiti. One su korisne jer sprečavaju klizanje. Korisno je i da na zid pored kade ugradite držač za koji se dijete može držati dok ga kupate.

5. Nikada, ali zaista nikada, nemojte ostavljati dijete samo u kadi, čak ni na nekoliko sekundi.

6. Kraj lavaboa postavite držače za peškire u visini djetetovih ramena. Tako će ono samo moći naučiti brisati ruke svojim peškirom, koji će mu biti uvijek dostupan.

7. Sredstva za čišćenje, kao i deterdžent, uvijek držite zaključane.


(Avaz)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Znaš li gdje možeš naći ženu za jednu noć? Idi u > > > www.Bredhot.Com