x

NEUGODNO IZNENAĐENJE

Kupio novu Teslu, otpao mu volan

Vlasniku u SAD sve se desilo tokom vožnjeVlasnik potpuno novog Tesle u SAD bio je prilično iznenađen kada mu je tokom vožnje otpao volan.

Korisnik društvenih mreža po imenu Prerak objavio je da je prošle sedmice preuzeo novi Tesla Model Y. Sedam dana kasnije, dok je vozio auto-putem, volan je otpao i završio u njegovom krilu.

Svoje neprijatno iskustvo odmah je podijelio na društvenim mrežama, označivši Ilon Maska (Musk) i još neka imena u objavi.

Zanimljivo je ovo nije izolovan slučaj. Kako piše "The Drive", ista stvar se dogodila i vlasniku Tesla Modela 3 2020. Automobil je bio star samo mjesec dana, a u tom slučaju uzrok "kvara" je odsustvo matice.

U svakom slučaju, Prerak je pozvao šlep službu da preveze njegovo vozilo u Teslin servisni centar gdje mu je naplaćeno 103,96 dolara za popravku. Nakon što je podnio zahtjev, iznos mu je u potpunosti vraćen.

Prerak je zaključio da je potpuno izgubio poverenje u Teslu, pa želi da vrati automobil uz refundaciju cijelog uplaćenog iznosa. I evo novog iznenađenja.

Naime, 2020. godine proizvođač je tiho otkazao mogućnost 7-dnevnog vraćanja automobila bez penala. Iz servisnog centra su saopštili da ne postoji mogućnost da se vozilo vrati i da se kontaktira prodajna služba radi dogovora.

U svakom slučaju, stiče se utisak da bi Tesla trebalo više radi ti na kontroli kvaliteta, zaključuju američki mediji.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.