x

Lamborghini Revuelto rasprodat do 2026. godine

​Novi Lamborghini Revuelto je rasprodat sve do 2026. godine, prema riječima šefa kompanije Stefana Vinkelmana.

Vinkelman je još u aprilu rekao da Revuelto ima potencijal da na kraju nadmaši Aventador, čijih 11.465 jedinica je prodato tokom 11-godišnje proizvodnje. Pokazalo se da je Revuelto posebno popularan među bogatim kupcima u SAD.

Vinkelman navodi da ovakav prijem automobila kod kupaca dokazuje da je elektrifikacija kod ovog modela vrijedela kockanja.

"Hibridizaciju su shvatili naši kupci i šira javnost", kaže Vinkelman. "Sa Revueltom imamo listu narudžbina koja prevazilazi sva naša očekivanja. Sa narudžbinama smo već u 2026. Za nas je ovo znak da ne samo da je tehnologija prihvaćena već i da je brend na najvišem nivou ikada."

Vinkelman je dodao da je mnoge kupce osvojio način na koji Revuelto kombinuje novu tehnologiju sa vrijednostima brenda. "Mješavina tradicije i inovacije ključna je za uspjeh Revuelta", rekao je on. "Svi su očekivali hibridizaciju, svi su se nadali da će dobiti još jedan V12 i dvije stvari su se spojile na savršen način. Dizajn je nepogrešivo Lamborghini. Sve je funkcionisalo dobro zajedno i ovo je ono što su kupci očekivali. Nije nam bilo lako sa razvojem V12 zbog svih propisa sa emisijama, ali su inženjeri uradili fantastičan posao."

Revueltov plug-in hibridni sistem inače sastoji od 6,5 litarskog V12 benzinca, novog osmostepenog mjenjača sa dvostrukim kvačilom, litijum-jonske baterije i tri elektromotora, sa kombinovanih 747 kW/1015KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 2,5 sekundi, do 200 km/h se stiže za manje od 7 sekundi, dok je najveća brzina veća od 350 km/h.

Vinkelman je takođe dodao da je potražnja za konvencionalnim SUS automobilima brenda i dalje jaka, napominjući da je brend rasprodat dvije godine u cijeloj liniji.

Pored toga, prodaja je skočila za pet odsto u prvoj polovini 2023. godine, na 5.341 automobil.

Uskoro će biti lansirana i plug-in hibridna verzija Urusa, a Lamborghini takođe radi na plug-in hibridnom nasljedniku Huracana, prenosi "AutoBlog".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.