x

Leclerc ispred dva Red Bulla na drugom treningu

Charles Leclerc postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu za VN Azerbajdžana na kojem je bio brži od dva vozača Red Bulla, a na kraju treninga prijavio je probleme s motorom dok je testirao gume na dužim dionicama.

Svi vozači drugi su trening započeli na medium gumama osim vozača McLarena koji su svoj program započeli na hard gumama, a Leclerc je držao najbolje vrijeme 1:43.806, pola sekunde ispred Sainza i sedam desetinki ispred Pereza, donosi MAXf1.net.

Verstappen je posljednji postavio vrijeme po krugu jer su mehaničari radili na njegovom DRS sustavu u prvih desetak minuta drugoga treninga, a Nizozemac je svoj prvi krug odvozio s 1.547 s zaostatka za Leclercom.

Perez je uspio razdvojiti vozače Ferrarija s drugim najbržim krugom s 0.125 sekundi zaostatka za Leclercom koji je na drugom treningu koristio nešto nižu razinu downforcea koja mu je omogućila postizanje brzine od 335 km/h na startno ciljnoj crti.

Verstappen u svom drugom brzom krugu vozi osobno najbolja vremena u prvom i drugom sektoru i zauzeo drugo mjesto s tri stotinke zaostatka za Leclercom.


Vozači Ferrarija i Red Bulla posljednji su izašli na stazu na soft gumama iako su i na mediumu bili brži od svih ostalih na softu, a Leclerc je postavio novo najbolje vrijeme 1:43.224 dok je Sainz usporio u trećem sektoru.

Verstappenu je propao prvi brzi krug na softu jer je ispred njega izletio Perez i izazvao žutu zastavu u drugom sektoru, a nešto kasnije uspio je popraviti svoje vrijeme sa zaostatkom od 0.356 s za Leclercom.

Leclerc je ostao najbrži za Ferrari iako je u završnici treninga prijavio probleme s motorom, 0.248 s ispred Pereza u Red Bullu, a Verstappen je bio treći u drugom Red Bullu ispred Alonsa u Alpineu koji je bio 0.918 s sporiji od Leclerca.

Sainz nije uspio postaviti brzi krug na softu pa je završio peti s najboljim vremenom na medium gumama s više od sekunde zaostatka dok je Gasly bio šesti najbrži za AlphaTauri.


Russell je bio brži vozač Mercedesa na sedmom mjestu s 1.324 s zaostatka ispred Tsunode i Ocona koji je na startno ciljnoj crti postavio najveću brzinu od svih vozača (342 km/h).

Norris se plasirao na deseto mjesto za McLaren sa sekundom i pol zaostatka ispred Vettela koji je bio brži vozač Aston Martina, a Hamilton je završio tek 12. u drugom Mercedesu.

Stroll je bio brži od Ricciarda na 13. i 14. mjestu, a Bottas i Zhou zauzeli su 15. i 16. mjesto za Alfa Romeo. Najsporiji su bili vozači Haasa i Williamsa koji su zauzeli posljednje četiri pozicije na drugom treningu.

Treći slobodni trening na rasporedu je u subotu u 13:00, a kvalifikacije počinju u 16:00.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.