x

tuga

Lijepa reporterka preminula nakon nestručnog uvećanja pozadine: Doktor odbio da joj ubrizga silikon, a onda napravila kobnu grešku!

Brazilska influenserka i reporterka preminula je od komplikacija nakon nestručnog zahvata podizanja zadnjice.

Ligija Fazio (40) hospitalizovana je početkom maja nakon što su joj u zadnjicu ubrizgali silikon i polimetil metakrilat. Bila je na intenzivnoj njezi četiri nedjelje prije nego što se njeno stanje pogoršalo i vjeruje se da je doživjela moždani udar.

Influenserka, majka dječaka od 2 i 11 godina, preminula je 31. maja.


Fazio je imala skoro milion pratilaca na svom Instagram nalogu koji je ranije koristila da upozorava žene na opasnosti od operacija kojima žele da promijene svoj izgled.

Njen brat Džordž Oliveira se nakon smrti sestre oglasio na društvenim mrežama.

- Momci, nažalost, naša ratnica je preminula. Hvala još jednom svima za podršku - napisao je brat preminule žene.


Oliveira je za njenu smrt okrivio stalne pritiske sa kojima se Ligija suočavala nakon što je počela da radi za televizijske mreže.

- Ušla je u veoma toksično okruženje koje traži savršenstvo. Pokušala je da se prilagodi traženom estetskom standardu. Operisala je nos i započela druge tretmane, ali nije razgovarala sa nama o tome - rekao je brat lokalnim medijima.

Oliveira je rekao da je porodica primijetila promjene koje je Fazio napravila na svojoj zadnjici, ali je to objašnjavala svojim režimom fitnesa.


- Prvo podizanje zadnjice uradio joj je lekar koji je međutim odbio da nanese dodatni silikon kad mu je to drugi put zatražila. Onda je zatražila usluge od čovjeka koji joj je ubrizgao injekciju u kući prijatelja - navodi Oliveria.

Fazio, koji je imao više od milion pratilaca na Instagramu, imala je probleme sa silikonima i 2021. godine. Tada je provela više od 100 dana u bolnici dok su ljekari uklanjali silikon koji se proširio po njenom tijelu.


- Mogli smo da vidimo da joj nije dobro, međutim, nije bila negativna osoba, uvijek je videla dobru stranu svega. Čak i kad su došle komplikacije zbog silikona i PMMA vidjela je da može nešto da izvuče iz toga. Shvatila je da bi to mogla da bude njena misija - navodi ožalošćeni brat.

Fazio je imala sedam operacija nakon prvog podizanja zadnjice.

- Uzimala je mnogo kortikosteroida. Imala je hiperkalcemiju i preopteretila bubrege. Morala je na dijalizu - rekao je Oliveria.

Dijagnostikovan joj je i gljivični endokarditis i ljekari vjeruju da se bakterija možda proširila na mozak i izazvala moždani udar. Do sada nije bilo hapšenja odgovornih za smrt influenserke.


(Kurir.rs/Dejli mejl)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.