x

NURKIĆEV SAIGRAČ

Lilard iskreno o trejdu: Radije bih gubio svake godine nego otišao u Voriorse

Zvijezda Portlanda je i u prošlosti odbijala mogućnost stvaranja "supertima" u Oaklendu

Uoči NBA sezone koja počinje 24. oktobra brojni igrači bi mogli promijeniti sredinu, a niti jedan trejd nije u centru pažnje kao potencijalni Demijana Lilarda (Damian Lillard), koji je zatražio da napusti Portland Trejlblejzerse, za koje nastupa i naš Jusuf Nurkić.

Tridesettrogodišnji plejmejker je u Portlandu već 11 godina, odnosno cijelu svoju profesionalnu karijeru i za ekipu čiji je lider skoro jednako toliko u prosjeku ubacuje preko 25 poena.

Inače, klubovi obave ovaj posao u razmjeni nezadovoljne zvijezde za nekoliko košarkaša i „pikova“ na NBA draftu, ali Lilard želi samo u jedan klub – Majami Hit. Međutim, nije poznato gdje bi on mogao nastaviti svoju karijeru, ali jedno je sigurno, barem sudeći po izjavama samog igrača, Golden Stejt Voriorsi nemaju šanse.

Mnogi su američki insajderi govorili o Lilardovom pridruživanju najuspješnijoj ekipi u prošlom desetljeću, a i on je sam rođen u Oaklendu, gradu iz kojeg dolaze Voriorsi.

On ipak ne želi tamo otići i kreirati „supertim“, baš iz sličnih razloga zbog kojih je kritikovao Kevina Duranta 2016. godine kada je ova zvijezda otišla u redove Golden Stejta.

- Poštujem ono što su napravili u zadnjih osam, devet godina i ja sam očito od tamo. To mi je dom. Ali ja ne mogu biti dio toga… nema smisla. Nikada ne radim ništa slično. Radije bih gubio svake godine, nego otišao u Voriorse – kazao je Lilard i jednom zauvijek zatvorio vrata odlasku u redove Voriorsa.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.