x

Ljubav se rađa u pogledu

Ako su oči ogledalo duše, onda ne čudi što stručnjaci tvrde da nas baš one odaju kada se zaljubimo. Ljubav počinje i rađa se u pogledu dvoje koji, i da hoće, ne uspijevaju da zaustave “ples” okicama – tvrdi Michael Argyle, stručnjak za govor tijela. On tvrdi da se kontaktom očima čak može izazvati ljubav. Ali tu postoji jedan mali uslov.

“Da biste izgradili intimnu vezu sa nekim, pokrenuli prijatna, nježna i strasna osjećanja, čak i ljubav, vaši pogledi bi trebalo da se susreću oko 70 odsto vremena koje provodite zajedno. Tek tada će ti dugi i izražajni pogledi slati drugoj strani poruku da je volite. A njegova podsvijest će onda polako početi da obrađuje tu informaciju i razvija ista osećanja”, tvrdi on.

Ali Campbell, life coach, autor knjige “Više od seksa”, dodaje da pogledi zaista otkrivaju da li se nekome sviđate i da to možete da utvrdite već tokom prvog minuta kada ste sa njim.

“Ako žena spazi nekog ko joj se dopada, a onda pogleda u pod, pa malo ‘luta’ očima po sobi i na kraju ponovo pogleda u muškarca, znači da mu šalje poruku da je seksualno zainteresovana za njega. Ali čak i ako skrene pogled u prvih 45 sekundi, zatim ponovo pogleda u ‘objekt’, ali direktno u oči, takođe emituje signal da joj se sviđa”, objasnio je Campbell.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.