x

Ljubav u doba korone: Šta (ni)je bezbjedno za partnere?

Pročitajte savjete stručnjaka za ljubav tokom pandemije – da li smijemo da dodirujemo partnera, kada je rizik najveći?

Samoizolacija u trajanju od najmanje 14 dana stavlja dodatni pritisak na veze, pa je važno da imate puno strpljenja i ljubavi kako biste očuvali svoj odnos.

Evo savjeta stručnjaka za parove u samoizolaciji!

“Sedam dana bi trebalo da se uzdržavate od intimnih odnosa ukoliko jedno od vas dvoje ima simptome kao što su kašalj ili temperatura”, savetuje mikrobiolog Paul Hunter za britanski Sun.

“Efekti fizičkog napora, kao što je vođenje ljubavi, još nisu dovoljno istraženi u slučajevima korona virusa. Samim time najbolje bi bilo uzdržavati se od odnosa”, savetuje on.

Profesor Hunter precizirao je da parovi koji su zdravi i u samoizolaciju su stavljeni preventivno, bez simptoma, ne moraju da se uzdržavaju ako žive zajedno.

“Parovi koji žive odvojeno, pa je jedno od njih u samoizolaciji, trebalo bi da izbjegavaju svaki fizički kontakt tokom te mjere”, rekao je on dodavši: “Glavni rizik tokom odnosa je činjenica da ste veoma blizu, i kroz poljupce ili dodirivanje lica partnera možete prenijeti virus.”

Potpunu apstinenciju preporučio je u slučaju da jedno ili oboje partnera u rizičnoj grupi zbog starosti ili postojećih zdravstvenih problema, kao i u slučaju da je partnerica trudna.

Profesor Hanter ponovio je da je važno da, živjeli zajedno ili ne, perete ruke najmanje 20 sekundi toplom, tekućom vodom i sapunom, i da se uzdržavate od dodirivanja svog ili partnerovog lica.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.