x

NAJJEFTINIJE DESTINACIJE

Ljubitelji putovanja poručili: "Sarajevo je nevjerovatan grad"

Jedan korisnik Reddita je upitao druge korisnike koje su im najbolje i najgore destinacije za uloženi novac koje su posjetili

S porastom cijena putovanja su mnogima postala preskupa, pa su se brojni turisti zato orijentirali na jeftinije destinacije. Jedan korisnik Reddita je upitao korisnike koje su im najbolje i najgore destinacije za uloženi novac koje su posjetili.

Među najboljim destinacijama koje korisnici Reddita smatraju jeftinima našle su se tako Poljska, Japan, Portugal, Argentina, zemlje jugoistočne Azije, ali i Bosna i Hercegovina.

- Bosna i Hercegovina! Dobio sam privatnu sobu u hostelu za 24 dolara za noć. Mogao sam pronaći pristojnu i jeftinu hranu, ili bih kuhao ako sam bio umoran od restorana. Mnogo fascinantne historije i kulture. I drugačije je od ostatka Evrope budući da ima jak muslimanski utjecaj - oduševljen je jedan korisnik našom domovinom.


- Jako lijepa i vrlo pristupačna zemlja, a Sarajevo je nevjerovatan grad s vrlo jedinstvenom atmosferom, rekao bih - složio se s njim drugi korisnik. Drugog korisnika oduševila je Albanija. "Dobivate istu obalu kao u Crnoj Gori, ali bez crnogorskih cijena", objasnio je svoj izbor.

Treći je oduševljen mađarskim glavnim gradom Budimpeštom. "Slovačka i Budimpešta! Obje su prilično jeftine za putovanje (Bratislava je jeftinija od Budimpešte), i obje imaju dovoljno zanimljivih stvari da vas zaokupe nekoliko dana", rekao je korisnik.

"Budimpešta je jedan od najboljih gradova u Evropi (samo je hrana osrednja), a nudi toliko toga po toliko nižoj cijeni od većine prijestolnica u Europi." Neki su ipak kao idealnu jeftinu destinaciju naveli cijeli Balkan. "Nevjerovatna kultura, krajolik, ljudi, a tako je pristupačno", potvrdio je jedan korisnik.


Zanimljivo je da su se među najgorima našle i neke puno razvikanije svjetske turističke destinacije poput danskog Kopenhagena, Hong Konga, Švicarske, Indije, Los Anđelesa i grčkog Santorinija, a korisnici Reddita ih redom smatraju preskupima za ono što nude.

- Santorini je preskup za ono što nudi. Možete dobiti iste bijele zgrade s plavim krovovima u drugim cikladima za puno manje (i s puno manje turista s kruzera). Ostatak Grčke, osim Mikonosa, dobra je vrijednost za vaš novac - ocijenio je jedan korisnik popularnu grčku destinaciju.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.