x

Njegov povratak bi dosta utjecao na bh. napadača

Loše vijesti za Džeku: Odbačena mašina spremna da se odrekne miliona zbog Intera

Ekipa Intera nema namjeru praviti velike promjene unutar tima tokom ljetnog prijelaznog roka.

Nerazzurri su za sada ostali bez Ivana Perišića koji odlazi u Tottenham, njega će zamijeniti Henrikhom Mkhitaryanom, te se očekuju još eventualno dva ili tri transfera.

Postoji čovjek koji je jednostavno lud za dresom Intera, a ta njegova opsjednutost mogla bi mjesta koštati reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeka.

To je Romelu Lukaku. Nekadašnji napadač Nerazzurra želi da se vrati na Giuseppe Meazzu i da ponovo obuče dres tima u kojem je prema ličnom priznanju proveo najbolje dane karijere.


Spreman je 29-godišnji Belgijanac da se odrekne ogromne plate koju ima u Chelseaju. Nije mu problem da umjesto 15 miliona eura na godišnjem nivou zarađuje samo sedam i čini sve kako bi ponovo obukao dres Intera.

Tuttosport tvrdi da je dogovor moguć samo ako Chelsea prihvati opciju posudbe uz obvezni otkup za 50 miliona eura. To je mnogo manja cifra od one koju su ga platili Interu u ljeto prošle godine kada su izdvojili 115 miliona eura.

Lukaku se itekako pokajao što je otišao iz Intera gdje su ga navijači smatrali božanstvom nakon što im je donio titulu prvaka. Sada ga smatraju izdajicom iako se on izvinio i navijači će mu teško oprostiti ako se vrati u klub.


Eventualni povratak bi sigurno utjecao i na status bh. napadača Edina Džeka koji je doveden kao zamjena za Lukakua i bit će ovo poprilično zanimljivo ljeto i za iskusnog napadača.

Romelu Lukaku je u dresu Intera odigrao 95 utakmica u dvije sezone i postigao je 64 pogotka. Za Chelsea je u sezoni koja je iza nas nastupio 44 puta i postigao je 15 golova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.