x

šuti o ratu

Lovren na Twitteru prati oko sto osoba: Jedna je predsjednik Rusije!

Dejan Lovren, nogometni reprezentativac Hrvatske i kapetan Zenita iz ruskog grada Sankt-Peterburga, na svom Twitter profilu pozvao je na bojkot Disneyja zbog njihove najave o povećanju LGBTQ sadržaja.

Na tom profilu Lovren ima više od 116 000 pratitelja, no on prati svega sto ljudi. Među ljudima koje prati nalaze se nogometaši, klubovi, sportaši te svjetske zvijezde poput Gordona Ramsaya. Među stotinu odabranih čije objave Lovren prati nalazi se i ruski predsjednik Vladimir Putin.


Iako je Lovren osjećao potrebu na svom Twitter profilu objaviti da je otkazao pretplatu na Disney+, napisao je da su "odvratni" zbog povećanja LGBTQ sadržaja te je pozvao na bojkot te streaming platforme, o ruskom napadu na Ukrajinu, koji traje već više od mjesec dana, Dejan nije napisao ni riječ.


Pisao o koroni i Disneyju, ali o ratu šuti

Bio je vrlo aktivan u propagiranju vlastitih stavova kada je bila u pitanju pandemija koronavirusa i vakcine, no o Putinovoj agresiji šuti. Iako je, ponovimo, kapetan Zenita, kluba Gazproma koji ga plaća oko 5 miliona kuna godišnje. Lovren zato na Twitteru prati Vladimira Putina, ruskog predsjednika kojeg političari, ali i nacije diljem svijeta prozivaju zbog invazije koju je započeo na Ukrajinu, mogućih ratnih zločina nad ukrajinskim stanovništvom te posljedica do kojih je došlo zbog rata na europskom tlu.


Među odabranih sto nalazi se i nekoliko službenih stranica Gazproma, najveće ruske tvrtke i najvećeg eksploatatora plina na svijetu. 

Valja spomenuti i da Lovren prati na Twitteru srpskog tenisača Novaka Đokovića, kojeg su deportirali iz Australije zbog odbijanja vakcine.


Hrvatski reprezentativac prati i objave Nigela Faragea, britanskog euroskeptičnog političara i zagovornika Brexita koji se također zalagao za ukidanje mjera borbe protiv koronavirusa. Farage je također godinama pokušavao oslabiti EU, a bio je i pod istragom zbog izjave da je "Švedska prijestolnica silovanja u Europi". 

.

č.

.

.

.

Izvor: Index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.