x

VELIKO SRCE KOŠARKAŠA

Luka Dončić pomaže najugroženijim u svojoj Sloveniji nakon katastrofalnih poplava

Svi žitelji Slovenije koji su izgubili svoje kuće u ovim strašnim poplavama su u našim mislima i srcima, naveli su iz njegove fondacije

Najbolji slovenski košarkaš i zvijezda Dalas Maveriksa Luka Dončić uključio se u pomoć najugroženijem stanovništvu Slovenije nakon katastrofalnih poplava.

Dončić će najugroženijima u svojoj domovini pomoći preko svoje fondacije.

- Fondacija Luka Dončić je uzdrmana katastrofalnim poplavama koje su izazvale haos u Sloveniji, uništavajući kuće i oduzimajući živote.

U kontaktu smo s lokalnim vlastima kako bismo ih rasteretili i nastavit ćemo da im pružamo pomoć dokle god je to potrebno. Najdublje se zahvaljujemo svim vatrogascima i spasiocima na terenu i svima koji su se odazvali da pomognu rizikujući svoje živote da pomognu onima kojima je pomoć bila najpotrebnija.

Svi žitelji Slovenije koji su izgubili svoje kuće u ovim strašnim poplavama su u našim mislima i srcima. Učinit ćemo sve da im pomognemo - naveli su iz fondacije Luka Dončić.

Podsjetimo, ovih dana je dio Slovenije pod vodom nakon katastrofalnih poplava koje su odnijele i četiri života.

Inače, Luka Dončić je jučer igrao u prijateljskom susretu Grčke i Slovenije (88:77), ali se povrijedio krajem druge četvrtine.

Igrao je odlično u prvom poluvremenu, dao 18 poena za 14 minuta igre, ali se na dvije minute do kraja prvog dijela požalio na povredu. Tada je izašao s parketa i više se nije vraćao.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.