Mađarica: Klasik kojeg svi vole
Kore premazujte toplom kremom. Gornju koru premažite kremom ili stavite glazuru od čokolade.
Tijesto:
250 g puter
150 g šećera
3 jaja
3 kašike vrhnja
700 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
200 g šećera
1 l mlijeka
10 kašika oštrog brašna
2 kašike kakaa
200 g čokolade za kuhanje
250 g putera
Priprema:
Zamijesite tijesto i podijelite ga u pet dijelova od kojih treba ispeći kore. Ispečene kore slažite jednu na drugu. U posudu stavite šećer i otopite ga na laganoj vatri do tamno žute boje, dodajte mlijeko da se sjedini. Pjenjačom dalje umiješajte brašno i kakao i skuhajte kremu. U vruće dodajte čokoladu za kuhanje i puter i lagano miksajte dok se ne dobije fina glatka krema. Kore premazujte toplom kremom. Gornju koru premažite kremom ili stavite glazuru od čokolade.
(Azra)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.