x

DJEČAK UBICA

Majka Koste Kecmanovića traži da on nastavi školovanje, u pismu ne spominje masakr koji je počinio!

Majka dječaka ubice iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu Koste Kecmanovića obratila se institucijama sa zahtjevom da se riješi pitanje daljeg školovanja njeno dvoje djece, javio je "Blic".

U pismu, majka dječaka ubice ne pominje tragediju u "Ribnikaru", već se obraća za pomoć navodeći da je situacija u kojoj je njena porodica složena.

Majka Koste Kecmanovića, koji je ubio devetero đaka i radnika osiguranja u školi 3. maja ove godine, navodi kako je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njene djece "otvoreno".


Ona je u pismu konstatovala da mlađa kćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može da nastavi školovanje u Ribnikaru, a da je sin na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu. Majka dječaka ubice molbu je poslala prije nekoliko dana.

Na rješavanju svih pitanja nezapamćene tragedije za porodice nastradale i ranjene djece, ostale đake škole i Srbiju radi tim Vlade Srbije u kom su angažovana sva nadležna ministarstva i institucije. Praktično od MUP-a, preko ministarstva prosvjete i pravde, do psihijatara i psihologa.


Prema saznanjima Blica, dječak ubica neće biti pušten na slobodu, a njegovo dalje školovanje bit će u skladu sa propisima. Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu on će pohađati individualnu nastavu online, po uvjetima za djecu koja su hospitalizovana.

Da li će biti izvjesnih korekcija, kao i kakav će precizno biti model školovanja za dječaka koji je ubio devetoro vršnjaka i radnika osiguranja, trebalo bi da bude poznato tokom sedmice, prenio je "Blic".

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.