x

U VIDEU NA TIKTOKU

Majka podijelila metodu kojim ćete uspavati dijete u samo pet minuta

Brittany Vasseur otkrila je svoju tehniku za uspavljivanje djeteta za koju tvrdi da je potrebno samo pet minuta, a njeno dijete nakon toga nastavi spavati cijelu noć.

Vasseur je na TikToku objavila koristan video koji pojašnjava njenu metodu uspavljivanja. U snimku je objasnila da je ova metoda jedan od najboljih trikova na koje je naišla i da mijenja život.

"Vidjela sam ovo nasumično na TikToku i radi. Kako bi vaše dijete brže zaspalo, ovo je proces i ono što trebate učiniti. Ne mogu vjerovati da tako dobro funkcioniše", ispričala je.

Brittany zatim pojašnjava dvije faze ove tehnike.


"Prva stvar koju trebate učiniti je da im kažete: 'Ne morate ići spavati, samo lezite zatvorenih očiju.' To ublažava pritisak da moraju odmah zaspati", kazala je.

"Onda trebate uzeti knjigu, bilo koju knjigu, i pročitati im je ovako", dodaje Brittany prije nego što je pokazala na šta je mislila.

Brittany je tada progovorila tihim, umirujućim tonom i čitala knjigu glasom koji je tek nešto glasniji od šapta.


"Zvuči smiješno, ali u osnovi čitanje vrlo sporim, mekim, umirujućim glasom ih nekako šalje u hipnotičko stanje", pojasnila je.

Potom je podijelila vlastito iskustvo s metodom, objasnivši da je imala problema s uspavljivanjem sina Cartera prije nego što je isprobala tehniku od dva koraka. Dodala je da s ovom metodom zaspi u pet minuta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.