x

"DESILO SE ČUDO"

Majka tvrdi da je najbolji savjet za odgoj djeteta pronašla kod šaptačice psima, evo i koji

Djeca ponekad znaju biti nesnosna, a njihovi roditelji u nastojanju da ih pravilo vaspitaju, često znaju praviti greške. Jedna majka priznala je kako joj je savjet šaptačice psima pomogao da pridobije svoje dijete.

Dee Scala koja je podijelila svoju priču za Insider, ispričala je kako joj je jedan slučajni razgovor sa njenom susjedom Maggie, inače ženom koja svakodnevno provodi puno vremena sa psima, pomogao da postigne željeni odnos sa svojom kćerkom.

Prilikom razgovaranja, spomenule su "nesnosne situacije" sa psima.

"Recimo da ste na nekoj zabavi. Odjednom se otvaraju vrata i unutra upada ljuta osoba. Mlatara rukama, viče, gazi sve pred sobom. Šta se onda događa?", započela je Maggie, pa zatim nastavila: "Energija u prostoriji se mijenja - sva pozitiva koja zrači iz ljudi, postaje negativna, tek tako".

Maggie je dodala kako "sva bića odgovaraju međusobnoj energiji".


"Ako ispoljavate negativnost, očekujte da je dobijete natrag, i obrnuto", zaključila je Maggie. "Zato ne možete vikati na psa koji laje. Što više vičete, on će jače lajati. Ako želite da pas bude miran, krenite od sebe".

Godinama kasnije, ova majka primijenila je Maggiein savjet na svojoj kćerki, a na njeno iznenađenje, on je upalio.

"Jednom sam u marketu potpuno izgubila strpljenje sa svojom dvogodišnjakinjom. To je bila u potpunosti moja krivica. Insistirala je da hoda, a iako sam znala da ne bih trebala, izvadila sam je iz kolica. Za nekoliko sekundi otrčala je do 'piramide' koja je bila napravljena od vrećica riže. Izvukla je jednu vrećicu, zatim drugu, a onda su joj se ostali paketići sručili na glavu. Odmah sam vrisnula: 'Što radiš?', i povukla je za lakat", prisjetila se majka.

Djevojčica je tada krenula vrištati, a njenoj majki na pamet su pale dobro poznate riječi.


"Shvatila sam da vodim uzaludnu bitku. Vrištim na svoju kćerku, a očekujem da se ona smiri", rekla je, a potom privila dvogodišnjakinju uz sebe.

"Ispričala sam joj se i obećala da ću biti bolja. Neko smo vrijeme sjedile tako, a ona je utonula u moj zagrljaj. Kasnije se dogodilo još jedno čudo - pomogla mi je počistiti nered", prepričala je majka.

Inače, može se reći da se i psiholozi slažu sa metodom da neposlušnom djetetu pristupite na smiren način. Mnogi od njih tvrde kako vikanjem i ispoljavanjem bijesa na neposlušno dijete tako pokazujemo jedino svoju bespomoćnost, a djetetu šaljemo "suprotnu poruku".


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.