x

Maroko jedinstvena oaza ljepote i tradicije

Smještajem u riadu posjetitelj doživi Maroko na najautentičniji mogući način koliko je to smještajem moguće-

Postoji nebrojeno puno razloga zašto posjetiti Maroko počevši od Crvenog grada Marakeša pa do ostalih zanimljivosti.

Posjetite Maroko početkom ili krajem aprila te tokom maja jer temperature su tada idealne, a cijene karata jeftinije. Ukoliko baš želite doživjeti Maroko, izdvojite minimalno tri do četiri dana, a poželjno je i više. A doživjet ćete ga na autentični način ako odsjednete u Riadu – tradicionalnoj marokanskoj kući.


Riad u prijevodu znači vrt, a upravo se on nalazi u središtu kuće pravougaonog oblika. U vrtovima se obično nalaze bazeni ili fontane, bilo kakav oblik osvježenja koja će stanarima olakšati visoke pustinjske temperature.

Smještajem u riadu posjetitelj doživi Maroko na najautentičniji mogući način koliko je to smještajem moguće. Ako neće prihvatljivija cijena onda će sigurno interakcija s domaćim ljudima, domaća kuhinja, intimnija atmosfera nego u hotelima i pogled na marokanski način života izbliza presuditi u odabiru riada kao smještaja u Maroku.


Tekstil, koža, keramika, začini - ako ste ljubitelj ijednog od navedenog, jednostavno morate posjetiti marokanski souk (odnosno tržnicu). Gradovi poput Marakeša poznat je po fenomenalnim tržnicama, među kojima ne smijete propustiti posjetiti i jednu od najstarijih na svijetu.

Svaka zgrada, kutak bazara ili vidikovac u Maroku već je dovoljno dobra za neku filmsku kulisu, no u pustinjskom gradu na planini Atlas koji je poslužio kao savršena lokacija mnogim filmovima snima se potpuno neometano.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.