x

Crystal Palace prokockao vodstvo od 2:0

Matić spektakularnim golom donio pobjedu Unitedu

Fudbaleri Manchester Uniteda slavili su sinoć na gostovanju protiv Crystal Palacea (3:2) u okviru 29. kola engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su očajno počeli utakmicu jer je Crystal Palace već u 11. minuti poveo sa 1:0. Benteke je upisao asistenciju, a prekrasan gol sa vrha kaznenog prostora postigao je Townsend.

United je pokušao brzo doći do poravnanja, ali gosti nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete. Na otvaranju drugog dijela Palace je udvostručio prednost. Očaju reakciju odbrane gostiju iskoristio je Van Aanholt koji je izašao sam ispred De Gee i pogodio za 2:0.

Mnogi su vjerovali da će United upisati novi poraz, no izabranici Jose Mourinha se nisu predavali. U 55. minuti gosti su smanjili na 2:1 kada je Smalling pogodio mrežu domaćih na asistenciju Valencije.

Gosti iz Manchestera dvadesetak minuta kasnije uspjeli su da vrate stvari na početak i poravnaju na 2:2 nakon što se fantastično u kaznenom prostoru domaćih našao Lukaku. Već u narednom napadu Palace je ponovo mogao do prednosti, ali je De Gea nevjerovatnom intervencijom zaustavio udarac Bentekea.

U samom finišu meča United je došao do potpunog preokreta kada je spektakularan gol postigao Nemanja Matić. Za srbijanskog igrača ovo je bio prvi gol u dresu Crvenih đavola, ali sigurno u najboljem mogućem trenutku.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.