x

‘Max ima mentalitet Schumachera i Senne’

Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko smatra da njihov vozač Max Verstappen ima mentalitet sličan Michaelu Schumacheru i Ayrtonu Senni odnosno da želi pobijediti po svaku cijenu i da će učiniti sve što je potrebno da to ostvari.

Verstappen je postao najmlađi vozač koji je sudjelovao u F1 vikendu na VN Japana 2014. i najmlađi vozač koji je nastupio na F1 utrci na VN Australije 2015., a rekorde je nastavio rušiti i kao najmlađi osvajač bodova, već na drugoj utrci u Maleziji 2015., i najmlađi pobjednik na VN Španjolske 2016., piše MAXF1.net.

Zbog Mercedesove dominacije Verstappen nije imao šanse postati najmlađi prvak u povijesti pa ta čast i dalje stoji uz Vettelovo ime, ali Nizozemac je prošle godine iskoristio prvu šansu koju je dobio i u nevjerojatnoj završnici osvojio naslov prvaka.

Verstappenova agresivnost, posebno u prvim sezonama, često je dovodila do incidenata i preispitivanja onoga što je dopušteno pri obrani pozicije, a iako se u posljednjih nekoliko godina smirio Verstappen je i dalje jedan od najagresivnijih vozača, što je pokazao i prošle godine u okršajima s Hamiltonom.

“Nemoguće je uspoređivati jer su iz različitih perioda,” osvrnuo se Marko na usporedbu Verstappena sa Sennom i Schumacherom.

“Ali ono što svi troje imaju je potpuna usredotočenost… možete to zvati i nemilosrdnost.”

“Ništa im nije važno kao pobjeda, ‘želim pobijediti i učinit ću sve za to’.”


“Oni idu iznad normalnoga i izvan postojećih mogućnosti. Taj Maxov kvalifikacijski krug u Džedi mi pada na pamet iako ga u tom trenutku nije uspio dovršiti.”

“U tom trenutku Hamilton je znao da u utrci ne smije ostaviti ni najmanje prostora Verstappenu. On već gura svoj nos kad ga protivnik još ne može ni vidjeti u retrovizitorima.”

“Ta nevjerojatna snaga volje s nužnim talentom čini razliku.”

Berger smatra da Hamilton jedini može stati u istu rečenicu sa Sennom

Gerhard Berger vjeruje da Lewis Hamilton nije samo najbolji vozač današnjice nego je na putu da postaje najbolji ikad i da je prvi vozač kojega bi se usudio usporediti s Ayrtonom Sennom koji mu je bio momčadski kolega u McLarenu.

Berger trenutno vodi DTM seriju trkaćih automobila, a u Formuli 1 je čak devet puta završavao u prvih šest i 11 puta u prvih sedam na kraju sezone pri čemu je najbolji rezultat ostvario 1988. i 1994. kada je završio treći uz 41 osvojeni bod i po jednu pobjedu.

Austrijanac je 1990., 1991. i 1992. bio momčadski kolega Senni u McLarenu i ostvario tri pobjede, a iako je dosad većinom izbjegavao usporedbe ostalih vozača sa Sennom smatra da je Hamilton prvi koji je dostojan te usporedbe.


“Hamilton nije samo najbolji vozač današnjice, on je na putu da postane najbolji ikad,” rekao je Berger.

“Ima priliku prestići Michaela Schumachera [koji je i dalje vodeći u broju naslova, pobjeda i pobjedničkih postolja.”

“Često me pitaju je li Hamilton dobar kao Senna. Dugo sam odoljevao tim usporedbama jer Sennu jako dobro poznajem. Dugo nisam vidio vozača koji ima kvalitete koje odgovaraju Ayrtonovim.”

“Za Hamiltona čiste savjesti mogu reći – on ih ima. On je prvi vozač kojega bih stavio u istu rečenicu sa Sennom.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.