Domaći kolač
Minjon torta
Tortu možete ukrasiti po želji
Sastojci za kore:
15 bjelanaca,
450 g šećera,
3 kašike brašna,
200 g oraha,
200 g pečenih lješnika,
200 g pečenih badema.
Za fil:
15 žumanaca,
15 kašika šećera,
100 g čokolade,
300 g maslaca,
6 kašika ulja,
200 g čokolade za glazuru.
Priprema:
Umutite pjenasto pet bjelanaca, dodajte 150 grama šećera i na kraju pažljivo umiješajte mljevene orahe i kašiku brašna pa pecite koru u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
U drugu koru umjesto oraha stavite mljevene lješnike, a u treću mljevene bademe. Za fil na pari kuhajte žumanca i šećer, pa kada se zgusne dodajte čokoladu. Ohlađeni fil izmiješajte s umućenim maslacem.
Filujte prvo koru s orasima pa s bademima i na kraju s lješnicima. Tortu sa svih strana premažite filom pa odozgo prelijte čokoladnom glazurom, a stranice ukrasite mljevenim grilijašem ili sjeckanim lješnicima.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.