x

Redsi bez velikih promjena

Mirno ljeto na Anfieldu: Klopp otkrio zašto Liverpool nije trošio novac na pojačanja

Završen je ljetni transfer rok u fudbalskoj Evropi.

Odlasci Lionela Messija i Cristiana Ronalda u PSG, odnosno Manchester United svakako su prva priča ovo ljeto, a fudbalske fanove začudila je i činjenica da ekipa Liverpoola nije skoro ništa trošila ovo ljeto, ako izuzmemo transfer Ibrahime Konatea kojeg su dogovorili sa RB Leipzigom još u januaru.

Jurgen Klopp je objasnio cijelu situaciju u Liverpoolu ovo ljeto i zašto je kasa bila zaključana.


"Svi nas gledaju prema rosteru od prošle sezone gdje smo imali veliki broj povreda. Igrači su se oporavili i sada imamo 25 igrača spremnih da odgovore zahtjevima na treninzima i terenu", rekao je Klopp, zatim dodao:

"Neke igrače smo vratili sa posudbe što se pokazao odličan potez. Konatea smo dogovorili ranije, kao podršku Van Dijku i Matipu koji su se oporavili od povreda. Nije bilo potrebe da kupujemo igrače, naš medicinski tim je odradio sjajan posao", rekao je Klopp.


Međutim u ostrvskim medijima teško mogu povjerovati u ovu priču pa su lansirali vijest da vlasnici tima sa Anfielda novac ove sezone prebacuju na baseball, pa se Klopp morao strpiti kada su u pitanju transferi, a nekoliko fudbalera se povezivalo sa Redsima, prvenstveno Sabitzer, Bamford i Doku.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.