x

MOJE SRCE NEĆE IZDRŽATI SINANOVU SAHRANU: Emotivna ispovijest majke kralja Južnog vetra!

Đulka Sakić, koja je već sahranila kćerku, otkriva da je neutješna i da samo čuči, kuka i viče za pjevačem . Poslije tragične smrti legendarnog folk pjevača Sinana Sakića oglasili su se njegovi brojni prijatelji, kolege i poštovaoci koji žale za njim, ali sigurno je najteže njegovoj porodici.

U ekskluzivnoj ispovijesti za Kurir, pjevačeva majka Đulka Sakić otkriva da je već sahranila kćerku i da se boji da sinovljevu sahranu neće preživjeti.

"Umrijeću! Ja ovo ne mogu da izdržim. Kćerku sam već sahranila, sad i njega. Bila sam kod drugog sina kada nam je saopšteno da je Sinan preminuo. Nisu mi dali da idem kod njega i odvezli su me kući jer to ne bih podnijela. Pala bih. Teško mi je. Ode moje dijete drago, a ja ga ne vidjeh. Nije dugo dolazio u Loznicu jer se liječio u bolnici i tamo kod njega u stanu, pa nismo uspjeli da se vidimo. Joj, šta ću ja jadna bez njega", zakukala je starica, koja je inače u devetoj deceniji života.


Majka nekadašnjeg kralja Južnog vetra ističe da joj život bez svog sina nije potreban, te po cijeli dan plače i doziva ga.

"Samo čučim, kukam i vičem za njim. Hoću da poludim, pogotovo jer sam sama u kući. Moje srce neće izdržati Sinanovu sahranu. Kako ću ja tamo? Umrijeću i ja za njim, ova tuga i bol ne može da se istrpi. Jedina sreća su moja unuci, ali kako živjeti dalje? Da sam ga bar vidjela, poljubila i pomazila", kaže Đulka gušeći se u suzama, i dodaje da joj nije jasno kako ljekari nisu mogli njenom djetetu da spasu život.


"Ne mogu da vjerujem da nijedan ljekar nije uspio da ga održi u životu. Bio je po bolnicama i borio se, ali neuspjelo. Kako je onaj matori pjevač, zaboravila sam mu ime, uspio da se spase? Njega su doktori mogli da izliječe, a mog Sinana ne. Trudili su se koliko su mogli, ma džaba. Vjerujte, cela Loznica plače. Ne mogu da izađem u grad, plašim se jer to ne mogu podnijeti. Ljudi kažu: „Takav čovjek kao Sinan se više nikada neće roditi.“ Bio je dobar kao duša, a moja duša ode za njim", izjadala se neutješna starica, koja ne može da se smiri nakon saznanja o sinovljevoj smrti.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.