x

Vratiću se jednog dana...

Moje tijelo pošaljite u Čačak, a srce ostavite u Ljubljani: Bora Čorba ovim riječima rasplakao svoje Čačane!

U Čačku, prijestonici kulture, održan je spektakularni i vrlo emotivni koncert Riblje čorbe, a više hiljada posjetilaca svih generacija pjevalo je uglas sa Borom Đorđevićem, Čačaninom i frontmenom ove rok grupe.

Ne skrivajući emocije, Bora je s publikom na Gradskom trgu podijelio i tri pjesme s novog albuma, od kojih se izdvaja numera "Dvije gitare", koju je komponovao s pokojnim Mišom Aleksićem, basistom ovog kultnog benda.

Nakon brojnih koncerata i nastupa, Bora ne krije da i dalje samo u Čačku ima tremu kada je na sceni.


- Rođen sam u Čačku i bio sam veoma uzbuđen kada sam prošle godine dobio priznanje počasnog građanina. Ja sam Čačanin na privremenom radu tamo negdje napolju, svi mi koji smo van Čačka jednog dana ćemo se vratiti na padine Jelice da ostanemo zastalno u Čačku - rekao je Bora kroz osmijeh. Kazao je i da je upoznat s namjerom gradskih čelnika da jedna ulica ili dio Čačka dobije ime po njemu. Da li će se to i obistiniti, još ne zna.

- To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Volio bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače - priča roker.


Posljednja želja

Odmah pored bine, Boru su u Čačku dočekali njegovi prijatelji, školski drugovi, kao i pojedini članovi njegovog prvog rok sastava Hermelini. Odavno osijedili Čačani na koncert su doveli unuke, međutim, oni s kojima smo razgovarali nisu željeli da mu priđu, jer tvrde da bi se svi zajedno rasplakali. To objašnjava i Borinu sljedeću izjavu.

- Sada mi je teško da pričam. Želio sam da ovaj intervju dam nakon koncerta, jer tada je sve lakše. Obećavam dobru svirku. Velika je odgovornost svirati u Čačku, ja u svom gradu uvijek imam tremu, pa i sada, u ovim godinama - rekao je Bora dodajući da je u Čačak doveo i čika Jocu Zmaja, člana benda koji se ne viđa često.


Za novi album koji je završen, Bora ne može sa sigurnošću da kaže kada će izaći. Numera "Dvije gitare", koju je uradio zajedno s pokojnim basistom Mišom Aleksićem, rasplakala je publiku, jer, osim što je otpjevao, on je pjesmu najprije odrecitovao Čačanima, ostavljajući im u amanet svoju posljednju želju.

- Živim u Sloveniji, tamo imam ženu koju volim i zasad mi je to dovoljno. Ponavljam, doći ću, obećao sam, na padine Jelice - zaključio je Bora, za kojeg je susret s Čačanima takođe bio emotivan.


Bora je recitacijom rasplakao svoje Čačane. Najprije je izgovorio stihove, pa zatim otpjevao "Dvije gitare".

"Dve gitare"

Meni stvarno nije dobro,

Bolestan sam skroz na skroz,

Biće da sam bostan obro,

Pripremite plavi voz.

Dani su mi odbrojani,

Životni mi prošo vek,

U bolnici u Ljubljani

Nemaju za mene lek.


Ne trošite džabe pare,

Nisam tol'ko važan lik,

Ukrstite dve gitare,

Nek to bude spomenik.

Konzilijum saopštenje

Objavljuje svaki dan,

Da upozna javno mnjenje,

Koliko sam bolestan.


Moje telo pošaljite

U Čačak, u Srbiju,

U Ljubljani ostavite

Srce, neka bude tu.

Ne trošite džabe pare,

Nisam tol'ko važan lik,

Ukrstite dve gitare,

Nek to bude spomenik.

Ref:

Konzilijum saopštenje

Objavljuje svaki dan,

Da upozna javno mnjenje,

Koliko sam bolestan.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.